SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elinde Kaldık Senin!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:42
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde dondurucu soğuklar etkisini gösterirken, sokak hayvanları da ısınabilecekleri sıcak yerler arıyor. 

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bahçesinde bulunan bir köpek yavrusu ile kedi içeri girip ısınmak için fırsat kolladı. Hastane görevlileri ve hasta yakınları  hayvanların içeriye girmesini engellemek zorunda kaldı. Hayvanların, Tıp Merkezi çevresine  yemek ve ısınacak yer bulmak için toplandıkları, hastaneye girişlerinde taviz verilmemesi nedeni ile de dışarıda kaldıkları ve yakın çevrede sığınacakları bir yer olmadığı belirtiliyor. Durum, yetkililerin şehrin 10 kilometre uzağında olan hastane civarında, bu konuda önlem almaları gerektiğini de ortaya koydu. 

Görevlilere "İllallah" Dedirtti..

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 'hasta ziyaret' saatlerini fırsat bilen sevimli kedi, hastanenin içine ısınmak için girdi. Durumu fark eden görevliler kediyi, bekleme salonundaki koltukların arasından yakalayarak dışarıya çıkarırken, görevlinin "Sen var ya sen!.. Elinde kaldık senin.. Bugün kaç kez dışarı çıkardık seni!" diye söylendiği duyuldu. Kedinin, saat 19.00 ile 20.00 arasındaki hasta ziyaret saatini fırsat bildiğini belirten hasta yakınlarından biri, "Görevliler devamlı dışarıya çıkarıyor. Kedi ise insanları algılayarak otomatik olarak açılan kapıdan her fırsatta içeriye giriyor. Aslında görevlilerde bu duruma çok üzülüyor; ancak burası hastane olduğu için tabi idare edilemez bir durum" ifadelerini kullandı. Güvenlik görevlileri, dışarıya çıkarılmasına rağmen içeri girmenin yollarını arayan kediye karşı, ziyaret saati bitene kadar kapıda nöbet tuttu. 

Köpek Yavrusu da Girmek İstedi

Öte yandan soğuktan üşüyen iki köpek yavrusundan biri de yine Turgut Özal Tıp Merkezi'nin poliklinik kapısından içeri girmek istedi. Durumu gören hasta yakınları köpeğin bu girişimine engel oldu. Soğuktan titrediği gözlenen köpek yavrularının, annelerinin gelmesiyle birlikte ona sokularak ısındıkları gözlendi.

Barınak Yapılsa..

Bu arada, üniversite kampüsü ile Tıp Merkezi çevresindeki başıboş kedi ve köpeklerin beslenme- barınma sorunları için, bir barınak oluşturulabileceği, bunun için üniversite yönetimi ile ilgili sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapabileceği değerlendiriliyor.

HABER-FOTO : Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız