SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elini Değil Göğsünü de Koydu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:35
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Güler, ''Çözüm süreci acılarımızın ve öfkelerimizin değil; umutlarımızın, sabrımızın ve politikalarımızın yön verdiği süreç olacaktır'' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valiliği önünde kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Terörle mücadelenin kesintisiz süreceğini vurgulayan Güler, ''Türkiye'nin huzurunu, bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü hareket, karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletini bulacaktır, vatandaşlarımızı bulacaktır. Samimi olan, bu işin çözümüne katkı verecek olan herkesin katkısını almak zamanıdır'' dedi.  

Mardin örneği 

Bakan Güler, Mardin'in farklı kültürleri bir arada barındırdığını ve halkın barış içerisinde yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

''Mardin modeli örnek alınacak en güzel en önemli modeldir. Hep bir arada farklı inançlardan insanlar farklı etnik kökenden insanlar birbirlerinin inançlarına, anlayışlarına her zaman saygılı oldular. 

Sayın başbakanımız bu kritik süreçte, çözüm sürecinde ve Türkiye'nin geleceğe çok daha umutla bakması için yeni projelerin üretileceği süreçte, Mardin'e ve Mardinlilere önemli bir görev verdi, bunu inşallah sizlerle gerçekleştireceğiz.'' 

Çözüm süreci 

Terör sorununun çözümünde akan kanın durması, anaların gözyaşlarının dinmesi ve herkesin birlik içinde ve kardeşçe yaşadığı bir toplumu inşa etme sürecinde bulunduklarına değinen Güler, şöyle dedi: 

''Çözüm süreci acılarımızın, travmalarımızın ve öfkelerimizin değil, umutlarımızın, sabrımızın ve geliştirdiğimiz politikalarımızın yön verdiği süreç olacaktır. Sayın başbakanımızın defalarca ifade ettiği gibi biz istikbalimizi acılar üzerinde değil umutlar üzerinde inşa edeceğiz. 

Bu sürece yani çözüm sürecine olumlu katkı yapmak isteyen herkes buyursun gelsin hepsine kapımız açıktır. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla refah istiyoruz ve hükümet olarak da bunun mücadelesini veriyoruz.'' 

Göğsünü koydu 

Güler, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililere yaptığı konuşmada da, ''30 yıldan beri Türkiye'nin önünde bir ayak bağı var. Bunun giderilmesi için AK Parti ve onun Genel Başkanı Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan sadece elini taşın altına değil, bütün göğsünü de koyarak, bir büyük sorumluluğu üstlendi'' dedi. 

Test zamanı 

Güler, huzur ortamının değerini yıllardan beri bildiklerini belirterek, ''Güvercinlerimiz hep huzur ortamları için... Ama son yıllarda bunu bozmaya çalışan nifak ocakları var. Süreç dedik; nerelerde neler patladı. Yurt dışından patladı, öbür taraftan geldi Ankara'da patladı. Bu gayretlerin ne anlama geldiğini biliyoruz. Şimdi hakikaten test zamanı, herkesin samimiyetinin ortaya çıkacağı zaman'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız