SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elinizi Vicdanınıza Koyun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:19:30
A- A+ PAYLAŞ

Konak'ta vatandaşlarla biraraya gelen SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, "Hizmet etmek için buraya geldik. Malatyalı hemşerilerimizle bir daha bütünleşmeye geldik. Açık açık söylüyorum; tercih ve takdir hakkınızı kullanırken Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun."dedi.

Erkal'ın Konak'a yaptığı ziyarete ilişkin basın bülteni şöyle:

"Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın mükellefiyetini, vizyonunu, ufkunu ve icraat yükünü kaldıracak isme oy verilmesi gerektiğini belirterek, “Hizmet için niyet ettik ve buraya geldik” dedi. 

Erkal, seçim çalışmaları kapsamında Konak Mahallesi’ni ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Erkal, Malatya’da şehir planının eksik olduğunu kaydederek, “Buraya gelip, vatandaşımıza samimiyetle ve ciddiyetle, hakkı ve doğruyu söyleme, yapabileceğini söyleme, seçimden seçime vatandaşa imkansız vaatleri söyleyip, aldatma mantığı asla bizim dünya görüşümüzle bağdaşmaz. 1989’da belediye başkanı oldum ve ilk meclis toplantısında Malatya’nın 2015 yılı projelerini açıkladım. 25 yıllık perspektifte, 25 yıl sonra Malatya’nın nereye gideceğini, nasıl bir Malatya tezahür ediyoruz, eksikleri söyledik. Bu dediğim vizyona yönelik bir çalışma göremedim. Tenkit anlamında değil, mevcut durumu sizlerle arz etmek için söylüyorum. İlk projede Malatya’nın şehir planının eksik ve yanlış olduğunu söyledim. 1/25000 çevre düzeni planı, büyükşehir olmaya giden Malatya’da plana yakışmayan ölçülerle, tespit ve yanlışlarla dolu” diye konuştu. 

Görevin liyakatli ve ehliyetli kişilere verilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Erkal, “Hizmet etmek için buraya geldik. Malatyalı hemşerilerimizle bir daha bütünleşmeye geldik. Açık açık söylüyorum; tercih ve takdir hakkınızı kullanırken Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Elinizi vicdanınıza koyun, büyükşehir Malatya’nın mükellefiyetini, vizyonunu, ufkunu ve icraat yükünü kaldıracak kimse, ona oy verin” ifadelerini kullandı.

Erkal, ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilerin büyükşehir olan Malatya’ya katkı sağlayamayacağına işaret ederek, “Yandaş kafasıyla, yalaka kafasıyla, kapıkulu yaparak, kölelik yaparak, devleti yönetemezsiniz. Malatya’yı, Malatyalıyı hiç yönetemezsiniz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, büyükşehir olan Malatya’nın temellerinin sağlam atılması açısından 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimin büyük önem taşıdığını söyledi.

Asiltürk, Malatya’nın bütün imarından büyükşehir belediyesinin sorumlu olacağını belirterek, “Temel ne kadar sağlam atılırsa; işin ehli olan, liyakat sahibi olan kişi başkan seçilirse, o kadar güzel olur. Ondan sonra göreve gelen başkanlarda, o sağlam temel üzerine şehrimizi büyütür ve güzelleştirir. Ama işi bilmeyen, mesleği olmayan, sırf siyasi büyüklükten dolayı birilerini başkan seçersek, Malatya açısından kötü olur. İşte Malatya’nın hali ortada. Konak Mahallemize gelirken, geçtiğimiz yolları herkes görüyor. Çocuklarımızın istikbali, memleketimizin geleceği için oy vereceğiz. 5 yılımızı heba edemeyiz. Onun için oy kullanırken, bir kağıdı götürüp, sandığa atmıyoruz. Seçtiğimiz insanın yaptıkları bize de yazılıyor. Bunu düşünerek, oy kullanalım” şeklinde konuştu. 

SP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Avukat Hamza Paşahan da, yerel seçim için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, “Yerel seçim için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Allah’ın izniyle en azami başarıyla seçimleri kazanacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız