SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eller Yağmur Duası İçin Açıldı

0
Güncellendi - 2018-04-15 05:20:48
Eller Yağmur Duası İçin Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yaşanan kuraklık nedeniyle Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan organizasyon ile Cuma Namazı öncesi Eskimalatya’da yağmur duası yapıldı.

Yağmur duası Eskimalatya Futbol Sahasında gerçekleştirildi.  Yağmur duasına Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Din Görevlisi Tevrat Aslan tarafından yapılan Yağmur Duasının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen vaaz verdi.

İl Müftüsü Ümit Çimen vaazında; “O sizin suyunuzu Allah çekip alıverse, size kim akan su getirir”, buyuruyor. Evet, muhtaç olan biziz, her şey O’na ait. Ama unutmayın aziz kardeşlerim, biz Allah’ı unutmasak, Allah bizi unutmaz.  Allah’ı unutmamak, O’nun emirlerine uymaktır, O’nun haram ve helallerine riayet etmektir.  ‘Eğer şükrederseniz, Allah’ı hakkıyla hatırlarsanız, unutmazsanız, O’nun emirlerini yerine getirirseniz, O’na gereği gibi şükrederseniz, verdiği nimetleri arttırırım.’  buyuruyor Allah. ‘Ziyadeleştiririm, Neye muhtaçsanız onu veririm.’ buyuruyor. ‘Ama nankörlük ederseniz, mülkün sahibini unutursanız, gazabım şiddetlidir.’ buyuruyor. Allah bizi unutmayanlardan eylesin. Gereği gibi şükredenlerden eylesin, İnşallah.” ifadelerini kaydetti.

Cuma Namazı sonrasında ise kurban kesildi. Kurban kesiminin ardından yağmur duasına katılan vatandaşlara Battalgazi Belediyesi tarafından Hasan Basri Türbesi alanında öğle yemeği ikram edildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    sadece dua ile olmayacağını , orada bulunan mülki erkan ile duayı yapan hoca bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Biliyorsunuz bu işler dua ile olmaz dua ile olsaydı arap çölleri herzaman yağış alırdı,önce doğaya saygı doğayı korumak doğa için ne gerekiyorsa yapmak ondan sonra teveküle bırakmak ondan sonra duanı et Allah bu şekilde hiç bir şekilde rahmet vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • Zübeyir Han (5 yıl önce)
    Ya siz kimi kandırıyorsunuz? En başta O'nun emri "Kul hakkı" dır. Siz birbirinize rant uğruna tavizler verip, birbirinizi kayırıp, memleketi beton yığınına dönüştürün, O'nun suyunu millete en pahalısından satın, O'nun toprağını her türlü kimyasallarla mahvedin, insanlara yaşayacak toprak bırakmayın, nefes aldırmayın, Sonra O'na yalvarın. Bu ne iki yüzlülüktür? Bu ne kendini bilmezliktir? O insana akıl verdi, insanlar tedibir ve doğruyu idrak etti ve takdiri O'na bıraktı! Ama nerde o akıl ???
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Elbette ki herşey Allahtan dır.Fakat yeşilin katledilmesi Malatyanin tek yesil bolgesi olan Tecdenin ranta kurban edilmesi velhasıl yeşil düşmanlığı olduktan sonra istediğin kadar dua edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kani BERKSOY (5 yıl önce)
    Yağmur duasına çıkıyorlar ama hiç birinde şemsiye yok. Yani kendileride inanmamışlar yağmurun yağacağız. Dua nedir özü nedir. Bir şeyi istemek ve onun olacağına inanmaktır. Halimiz ahvalimiz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Allah kaderi kendi cabalariniza bagli kildik demis. Ayrica, bilimsel olarak dogayi katlettiniz nerde bir rant var bina diktiniz Doğa mı? intikamını alacak ! Allah sebeb sonuc iliskisi kurmus sebebler kirli sonuclarda kotu olacak maalesef..!
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa BULUT (5 yıl önce)
    MALATYA'NIN EKOLOJİK DENGESİNİ BOZDULAR. YAĞMURU AĞAÇLAR ÇEKER. NE KADAR DUA ETSEK NAFİLE. ÖYLE PARK YAPMAKLA, YEŞİLLENDİRMEKLE, ORAYA BURAYA AĞAÇ DİKME İLE OLMUYOR BU İŞLER. KUZEY ÇEVRE YOLU İÇİN KESİLEN AĞAÇLAR, TARIM ALANLARINA YAPILAN BİNALAR, YEŞİLYURT, TECDE, YAKINCA, ŞİMDİ BEYLER DERESİNİN YEŞİLİNE GÖZ KONDU. DAHA ÇOK YAĞMUR DUASINA ÇIKACAK MALATYA. SAF İNSANLARA YARADANI GÖSTEREREK MALATYA'NIN NASIL KATLEDİLDİĞİNİ KAPATMA YÖNTEMLERİ. GEÇİN BU İŞLERİ. YAĞMUR KÜSTÜ, CENABI ALLAH CEZALANDIRACAK MALATYA'YI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Çok geç kalındı.Bu dua 20 gün önce yapılacaktı.Bundan sonra zor yağar yağmur.Malatya da iki yıldır kuraklık var. Türkiye nin en az yağış alan havzası Malatya.Allah inşallah rahmetini verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    "biz Allah’ı unutmasak, Allah bizi unutmaz" Bu nasil cümle sayin müftü ?? Allah insanlara anne babasından daha şefkatlidir, sende bunu unutma müftü bey...Allah yarattigi hiç bir canlıyı cansızı unutmaz... Bu tip makamlarda oturanların, agizlarindan cikani kulaklarının duyması lazım...
    0
    0
    Yanıtla