SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elleri Temiz Olan Biziz'

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, anayasa paketinde kayısı, fındık arayanlar olduğunu belirterek, "Bu paket eksikte olsa, gedikte olsa 24 saat kesintisiz demokrasi için evet diyoruz" dedi.

Malatya'daki temasları öncesinde parti il teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen Topçu, referandumu değerlendirdi. Topçu, "CHP Genel Başkanı 'Anayasa paketinde kayısı var mı?' dedi. Yok değil mi kayısı? Ordu'da da fındık aradı. Ben de dedim ki, 'Siz fındığı SSK'da kırdınız ya.' Birbirinize bu kadar usul ve üslup dışı davranmaktan vazgeçin. Birbirinize sinkaflı laf söyleyip, edep dışı tabirle birbirlerine hitap ediyorlar. Terörü çözmede bu kadar uğraşmadılar, işsizliği halletmede bu kadar uğraşmadılar. Neticede Meclis'te bunların görevi kanun çıkartmak. Millet menfaatine kanun çıkarmada birbirlerine hiç böyle girmediler. Bu anayasa 16 defa değişmiş. Şimdi 17.'si değişiyor. Ne oluyor da siz bu milleti geriyorsunuz? Bunu tasvip etmiyorum ve kınıyorum. Bunun doğru olmadığını söylüyorum. Ve bunun millete bir fayda getireceğini düşünmüyorum. Aksine milletimizi kamplara bölüyor. Bu paket eksikte olsa, gedikte olsa 24 saat kesintisiz demokrasi için evet diyoruz. Halbuki muhalefet birincisi bu pakete katkıda bulunacaktı, ikincisi ise bunu partizanlaştırmadan ve siyasallaştırmadan bu paketin eksiğini gediğini söyleyecek ve milleti bilinçlendirecekti. Vebalı olmayan elleri temiz olan tek hareket biziz. Bizim ellerimiz temiz ve 13 Eylül sabahı da biz hesap sormaya başlayacağız. CHP'nin feryadı kadroları bozulmasın. Bütün feryadı 2 madde. 24 maddeye evet diyeceklerini açıkladılar. O gün bunu diyen genel başkanlarını grubu ayakta alkışladı. O gün ayakta alkışlayanların arasında bugün anayasa paketi içerisinde kayısı ve fındık arayan Sayın Kılıçdaroğlu da vardı. BBP olarak da, anayasa paketini eksik görüyorum. Ben iktidara gelince Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, dağdaki çobanımla birlikte hukuk önünde eşit olacak" dedi.

TSO'DA..
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyarette de basın mensuplarının sorularını cevaplandıran BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "12 Eylül refrandumunda Evet oyu kullanacaksınız. Bu tavırı, hükümete destek ve bir yıl yapılacak olan genel seçimde AK Parti ile ittifak kuracağınız şekilde yorumlar yapılıyor, buna ne dersiniz?"sorusuna karşılık şunları söyledi:

" Büyük Birlik Partisi'nin hedefi turuncu koltuk olsa, bize bunu teklif edilenler, bu bize tekif edenlere teklif edilse dinlerini değiştirirler, dinlerini. Büyük Birlik Partisi'nin 18 yıldır durduğu nokta belli."

12 Eylül darbe anayasasından en fazla ülkücülerin mağdur olmasına rağmen Hayır oyu verecek olmalarını değerlendirme sorulduğunda ise Topçu şu cevabı verdi:

"Büyük Birlik Partisi, 12 Eylül zulmünü görmüş bütün kadroların tek siyasi adresidir. Onlar bu memleketin meseleleri hakkında kendi özgür fikirlerini beyat etme hakkı herkesden daha fazladır. Benim yanımda olsalar da olmasalar da. Onlara sabır diliyorum. Yormayın kafanızı kötü söz sahibinindir. Siz, bir devrin kahramanları olarak tarihe geçtiniz. Onun için birilerinin size şunu demesi, sizden birşey eksilmez. Memleketin meseleri konusunda herkesden fazla söz söyleme hakları vardır."

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Güçlü ekonomi, kaliteli demokrasi diyoruz. Bu ülkenin sivil bir anayasa ile idare edilmesi ve sivil bir anayasa ile ekonomik olarak büyümesinin sağlanması gerekmektedir.Birliğe beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var"ifadelerini kullardı.

Erkoç, günün anısına BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız