SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ellerine Sağlık'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki kütüphane binasının üzerine konulan "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısının kaldırılarak yerine Atatürk'ün "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözünün yazılmasını yerinde bulduklarını açıkladı.

Ergenekon soruşturması nedeniyle şu an tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun İnönü Üniversitesi Rektörlüğü döneminde üniversitenin yerleşkesi içerisindeki kütüphane binasının üzerine dev harflerle, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" ifadesi yazılmıştı. Bu yazı Malatya Elazığ Karayolu üzerinden geçen tüm araçlardan gece gündüz rahatlıkla okunabiliyordu. Yazı, üniversitenin mevcut yönetimi tarafından kaldırılarak yerine aynı büyüklükte Atatürk'ün "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözü yazıldı.

Yapılan işlemi yerinde gördüklerini ve doğru olanın yapıldığını belirten AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şöyle konuştu:

"İnönü Üniversitesi ilim ve irfan yuvasıdır. Buradaki kütüphanenin üzerine asılacak en güzel sözü de İnönü üniversitesi rektörü asmıştır. Atatürk'ün söylemiş olduğu 'Manevi mirasım bilim ve akıldır' sözü, en güzel sözlerinden bir tanesidir. Bugün Atatürk Türkiye'sinde yaşayan insanlar olarak, ben bugün TBMM'de bulunan bir hanım milletvekili olarak şunu söylüyorum; tabiiki
burası Atatürk Türkiye'sidir. Ama başkalarının söylemiş olduğu cümleleri, aynen 'Hitler Almanya'dır, Almanya Hitlerdir' sözü gibi alıp İnönü Üniversitesi'nin tepesine de asmaya hiç bir şekliyle gerek yoktur, anlamı yoktur. Atatürk'ün sözlerini biz alırız, kullanırız. Aynen 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü gibi. Bu cümlelerle ülkemizi milletimizi idare etmeye devam edeceğiz. Üniversitenin ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade eden Atatürk'ün sözü üniversiteye asılmıştır. Ben ellerine sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun Atatürk olduğunu anlatan Çalık, şunları söyledi:

"Atatürk'ün sözlerinin asılmış olması memnuniyet vericidir. Ben, Yekta Güngör Özden'in söylemiş olduğu sözün getirilip İnönü Üniversitesi'nin tepesine asılmasını asla doğru bulmuyorum. Yapılan işlemi doğru buluyorum."

Çalık, Atatürk'ün sözünün asılmış olmasının CHP'yi neden rahatsız ettiğini anlayamadığını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız