SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elma Festivali'ne Davet

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:04:52
Elma Festivali'ne Davet
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde bu yıl 8.'si düzenlenen olan Elma ve Kültür Festivali’nin 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, "29 Eylül’de geleneksel hale getirdiğimiz Elma Festivali'nin sekizincisini gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin önemli elmacılık merkezlerinden biri olan Doğanşehir’de Elma ve Kültür Festivali'ni düzenleme sebebimiz, elma üreticileri ve çalışanlarını bir araya getirerek bu sektörün sorunlarına çözümler üretmek, yetiştiricilerin örgütlenmesi ve işbirliğini teşvik etmektir" dedi.

İlçedeki elma potansiyeli hakkında da bilgi veren Karaman şunları söyledi: 

"Doğanşehir’de bin 300 çiftçimiz var. Toplam dikili alanımız 105 bin 225 dekar, dikili elma alanı ise 15 bin 250 dekar. Elma ağaç sayımız 425 bin ve 2012 yılında yıllık ürün kapasitemiz ise 27 bin tondur. Bu festival sayesinde ilçemizde yetişen elmamızın ulusal alanda tanıtımını ve pazarlamasını yapmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretici ve çiftçimizin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Bundan sonraki yıllarda da inşallah festivalimiz devam edecektir. Bu sadece Elma Festivali değildir, bu festival bizleri ortak paydada buluşturan, kaynaştıran, hemşehrilik bağıdır. Her yıl insanlarımızı ilçemizde buluşturacağız, birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlayacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız