SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elma Fiyatları Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:33:28
Elma Fiyatları Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Elma Üreticileri Birliği, 2015 yılı elma fiyatlarını açıkladı. Birilik Başkanı İmam Tuncer, “Doğanşehir elması bölgenin en iyisi” dedi. 

Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanı İmam Tuncer, “Doğanşehir Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre, bin 250 çiftçi, 15 bin dekar üzerinden 430 bin elma ağaçla yaklaşık 35 bin ton elma rekoltesi bekliyoruz. Doğanşehir’de havaların yağışlı olması nedeniyle girdi maliyetleri biraz daha artmıştır bu vesile ile bölgemizde yaptığımız araştırmalar ve çiftçilerimizle yaptığımız istişareler sonucu bu yıl elma fiyatlarını 900 kuruş ile bir lira 200 kuruş arasında satılması durumunda çiftçilerimiz masrafını kurtarır ve para kazanır. Doğanşehir Kaymakamlığı, İl Tarım Müdürlüğü, Doğanşehir İlçe Tarım Müdürlüğü ve Doğanşehir Elma Üreticiler Birliği ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2015 yılında 80 çiftçimiz, 6 bin dekar arazi üzerinde iyi tarım yapmaktadır. Devletimiz bu konuda çiftçilerimize dönüm başına 50 TL ödeme yapmaktadır. Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği Başkanlığı ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü ve İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından 4 yıldan beridir numuneler alınarak, yapılan çalışmalar sonucunda Doğanşehir elmasının pedolojik, fizyolojik ve kimyasal analizler sonucunda bölgede en güzel aromaya sahip olduğu görüldü. Elmamız bölgede birinci sırada olmasına rağmen halen pazarda yeterince yer bulamaması bizleri endişelendiriyor. Doğanşehir’de önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en kaliteli elmasını yetiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız