SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Elma Hırsızları'' Sahnelenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:52
''Elma Hırsızları'' Sahnelenecek
A- A+ PAYLAŞ
 
Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  "Elma Hırsızları" isimli tiyatro oyununun Malatya'da üç kez sahneye konulacağı duyuruldu.
 
Faruk Erdem'in yazdığı ve Volkan Özgömeç'in yönettiği Elma Hırsızları (Bir ceza avukatının anıları) isimli oyun, Sabancı Kültür Merkezi'nde , 27 Ocak Cuma günü saat 20.00'de,  28 Ocak Cumartesi günü ise 14.00 ve 20.00 saatlerinde sahneye konulacak. 
 
Biletlerin indirimli 3 TL ve tam 5 TL'den satıldığı Elma Hırsızları (Bir ceza avukatının anıları) isimli 2 perde, yaklaşık 2 saat süren oyunun konusu şöyle; 
 
"Faruk Erem’in “Bir Ceza Avukatının Anıları” adlı eserinden Memet Baydur tarafından oyunlaştırılan “Elma Hırsızları”, hukuk ve yasaların adil olması zorunluluğunu farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış, gerçek hayat hikâyeleriyle anlatıyor. Oyun, bize fikri hür vicdanı hür bir toplumsal yaşam özleminde “ceza” kavramının içeriğini de sorgulatıyor. Aydınlık gelecekler için geçmişte yaşananların hesaplaşması şu soruya ulaşmamızı sağlıyor: “Hukuk ne için vardır? İnsan için mi?” İnsanca yaşayabilmek umuduyla..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız