SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elma Yerde Sürünüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:49
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 10 kuruşa elma satıldığını belirterek, üreticinin halinin perişan olduğunu, devlet desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, beraberinde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileri ile birlikte Malatya’nın Doğanşehir ilçesine giderek, elma üreticileri ile bir araya geldi. Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda elma üreticilerinin yaşadıkları sorunlar tartışıldı.

CHP İlçe Örgütünde bir araya gelen elma üreticilerine seslenen İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir’e gelerek elma üreticilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek istediklerini belirterek, “Bu sorunun çok ciddi bir sorun olduğunu değerlendiriyoruz. Milletvekilimiz konuyu Meclis’te gündeme getirecek bizler de takipçisi olacağız” dedi.

Veli Ağbaba, “En önemli ürünümüz olan kayısı para etmiyor. Kayısının yanında diğer tarım ürünleri de para etmiyor maalesef. Bir taraftan Arapgir’in üzümü alıcı bulamıyor, diğer taraftan Doğanşehir’de kasalarda olması gereken elmalar yerlerde sürünüyor. Doğanşehir’in çiftçisi elmalarını kilosu 10 kuruştan meyve suyu fabrikalarına vermek zorunda kalıyor. Ancak çoğu üretici bunu bile yapamıyor. Elmalarını toplayamıyor bile” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız