SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emanet Emin Ellerde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:28:23
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle şehit emniyet mensubu aileleri ile bir araya gelinirken, şehitlikte ise anma töreni düzenlendi. 

Polisevi’nde düzenlenen programda Şehit Emniyet mensuplarının aileleri ile Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Emniyet Mensupları bir araya geldiler.

Malatya Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen törende ise, Şehitlik Anıtı’na Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı’nın çelenkleri sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anıt Özel defterini imzalayan Emniyet Müdürü Nuri Uluayak şu ifadeleri kaydetti:

“Aziz şehitlerimize; Türk milletinin ve bizlerin haklı gururusunuz, nur içinde yatın. Bizler de sizler gibi şehitlik mertebesine erişmek için vatan sevgisi ve vazife aşkı ile dolu olarak hazır bekliyoruz. Vatan topraklarını, yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin, birlik ve beraberliğini modern, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde, sonsuza kadar koruma ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Emanetiniz emin ellerdedir rahat uyuyunuz. Bu duygu ve düşüncelerle gücünü halktan ve kanunlardan alan, her yerde ve her şartta halkımızın yanında olan Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümünde, canlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Şehitlikteki törenden sonra törene katılan protokol üyeleri ve şehit yakınları şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bırakıp, dua etti.

ŞEHİT BABASININ ELİNİ ÖPTÜ..

Şehitlikte düzenlenen törende anıt özel defterini imzalayan Emniyet  Müdürü Nuri Uluayak, “Vatan topraklarını, yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin, birlik ve beraberliğini modem, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde, sonsuza kadar koruma ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Emanetiniz emin ellerdedir rahat uyuyunuz” dedi. Emniyet Müdürü Uluayak, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bırakıp dua okudu. Uluayak, Şehit Polis Memuru Sait Korkmaz’ın babası Yusuf Korkmaz’ın elini öperek, teselli verdi

10 NİSAN PROGRAMI..

Polis Teşkilatı'nın kuruluş günü olan 10 Nisan'da düzenlenecek törenin programı da şöyle:

09:45 Tören

Yer : Anıt Alanı

14:00 Makam Ziyareti

Yer: İl Emniyet Müdürlüğü Makamı

18:00 Kokteyl

Yer :Ramada Plaza Altın Kayısı Otel

MESAJLAR

Vali Vasip Şahin, Polis Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, polislik mesleğinin öneminden söz etti. Vali Şahin, ”Polis teşkilatı, bir kolluk kuvveti olması münasebetiyle kanunlar çerçevesinde en başta görevi halkın can ve mal güvenliğini, emniyet ve asayişini, huzurunu temin etmektir. Bu görevini yerine getirirken de yasalara tam bir bağlılık içerisinde insan hak ve hürriyetlerini göz önünde tutarak, güvenlik ve özgürlük dengesini en iyi şekilde gözeten bir anlayışla görevini yapmaktadır. Gelişen ve değişen suç ve suçlu yöntemleriyle mücadele edebilmek için kendini geliştiren, aynı zamanda “suç ile tavizsiz bir şekilde mücadele ederken, halk ile de beraber olma” anlayışı ile daima güler yüzlü, ağırbaşlı, hoşgörülü ve sabırlı olmayı kendine ilke edinmiş Türk Polis Teşkilatının değerli mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Üstlenmiş oldukları kutsal görevlerini yerine getirirken vatan uğruna şehit olan kahraman polis teşkilatı mensuplarımızı rahmetle anar, gazilik rütbesine layık olan emekli teşkilat mensuplarımıza da minnet ve şükranlarımı sunarım” diyen Vali Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Vatandaşlarımızın mutluluğunu ve huzurunu temel esas olarak kabul eden bir görev anlayışı ile 24 saat fedakarca hizmet eden Polis Teşkilatımızın 169. yılını kutlar, Teşkilat mensubu arkadaşlarıma sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir görev, aileleri ile birlikte mutlu bir hayat dilerim.”

AKP Milletvekili Cemal Akın, Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kuruluşundan bugüne, Ülkemize ve milletimize özveriyle hizmet etmenin mutluluğunu yaşayan, gücünü kanunlardan ve halkımızın desteğinden alan, Türk Polis Teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Polis Teşkilatımız, Malatya'mızda var olan birlik ve beraberlik atmosferinin korunmasında önemli bir görev üstlenmiş, sosyal sorumluluk projeleri, insan odaklı uygulamalar ve önleyici kolluk çalışmalarıyla da hemşehrilerimizin güven ve desteğini yanında görmüştür. Bu onurlu görevlerini kanunlar çerçevesinde ve büyük bir özveri ile yerine getirerek ilimizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında görev alan emniyet teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, görevleri uğrunda şehit düşen emniyet görevlilerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, görevleri başında bulunan emniyet mensuplarına sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum."dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı şöyle:

“İlk kurulduğu günden bugüne kadar, ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan iç ve dış tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine şiar edinen ve bu uğurda her türlü zorluğu göğüsleyen Türk Polis Teşkilatımızın 169.Kuruluş Yıldönümünü kutluyorum. 

Bu kutsal vazifeyi ifa ederken şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum. 

Ayrıca, halen görevlerini büyük bir azim ve karalılıkla sürdüren polis teşkilatı mensuplarına ve emeklilerine aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şu mesajı yayınladı:

"Demokratik hukuk devletinin vazgeçilmezi olan can ve mal güvenliğinin sağlanmasında baş rolü oynayan emniyet teşkilatımızın, 169. kuruluş yıldönümünü gururla kutlamaktayız. Vatanımızı ve milletimizi suç ve suçlulara karşı koruyan, bizlerin huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlayan, tüm polis teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, halkın içinden gelip, bizim evlatlarımız, kardeşlerimizdir. Görevini her zaman fedakarca yaparak, gerektiğinde canını hiçe sayan emniyet teşkilatımız bu sayede, toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır.

Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveriyle çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız