SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emeği Geçenlere Teşekkürler'

A- A+ PAYLAŞ

Hemşireler Yasası'nın TBMM'de 25 Nisan 2007 tarihinde kabul edilmesi üzerine Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Hafize Gürkan, açıklama yaptı. Yasanın Hemşireler Haftası öncesinde çıkarılmasının sevindirici olduğunu belirten Gürkan, yasayı destekleyen herkese teşekkür etti.

Devlet Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Hafize Gürkan, Hemşirelik Kanunu'nun 1954 yılından itibaren yürürlükte olduğunu, mevcut kanunun hemşirelik eğitimine, hemşirelik uygulamalarına yön verme ve temel oluşturma açılarından günümüz koşullarında yetersiz kaldığını belirtti.

Yasanın değişikliğine ilişkin olarak TBMM'ye sunulan tasarının öncelikle 11 Ocak 2007 tarihinde TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildiğini ifade eden Gürkan, 25 Nisan 2007 tarihinde de yasanın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini kaydetti.

Gürkan, Yasanın 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Hemşireler Haftası öncesinde yasalaşmasının sevindirici olduğunu belirterek, Yasanın TBMM'de geçmesi için baştan beri takip eden İstanbul AKP Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile CHP Milletvekili Enver Öktem'e, yasayı destekleyen ANAP'ın tüm milletvekillerine ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız