SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emeğimizin Karşılığı Alkış'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf 2. Öğretim öğrencileri ünlü yazar Turgut Özakman’ın “Ah Şu Gençler” adlı oyununu, İnönü Üniversitesi Mediko Sosyal binasındaki Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda sahneye koydular ve yaşamdan kesitleri ironik bir şekilde, kendi yorumlarıyla harmanlayarak izleyicilere sundular.

Kırk dört kişilik oyuncu kadrosu, oyundaki ışık, efekt, dekor, kostüm, afiş, davetiye gibi çalışmaları da üstlendi. Oldukça dinamik bir oyun çıkardılar. Bu kadar geniş bir kadroyla kısa sürede böylesine kapsamlı, çok sahneli, müzikal bir oyunu başarıyla sahnelediler. Beş yüz kişilik seyirci kitlesinden, büyük beğeni topladılar. Seyircilerden sık sık alkış aldılar.

Uygulama hocası Ersin Aycan; “Bu kadar kısa sürede, sahnesi çok, oyuncu sayısı fazla olan bir oyunun böylesine başarıyla sahneye koyulabileceğini, öğrencilerimden öğrendim. Çok başarılı bir oyun çıkardılar. Hepsiyle gurur duyuyorum. Prof. Dr. Songül Taş hocamızın büyük katkıları oldu, kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz.” dedi.

Oyunun yönetmenlerinden Selen Pekaslan ise “Bizden desteğini esirgemeyen, bizleri yüreklendiren Ersin Aycan ve Prof. Dr. Songül Taş hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Diğer yönetmen arkadaşım Kadir Kaçar ve ekip arkadaşlarımızla çok emek harcadık. Emeğimizin karşılığını, bizleri ayakta alkışlayan seyircilerden aldık. Emeği geçen herkese, bizleri yalnız bırakmayan seyircilere teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra sahneye koyacağımız Şinasi’nin “Şair Evlenmesi”, Turgut Özakman’ın “Ak Masal Kara Masal” ve “Töre”, halk masallarımızdan “Keloğlan” oyunlarımıza da tüm tiyatro severleri bekliyoruz.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız