SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emek Ödülü Özgüç ve Kardeş'e

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:48:30
Emek Ödülü Özgüç ve Kardeş'e
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 6-12 Kasım günleri arasında 6'ncısı yapılacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, "Sinema Emek Ödülleri"nin, Sinema Yazarı ve Tarihçisi Agah Özgüç ile aynı zamanda Türk Halk Müziği sanatçısı olan Makyaj Uzmanı Suzan Kardeş'e verildiği açıklandı.

Konuya ilişkin olarak Festival Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında geçtiğimiz yıl ilk kez verilen “Sinema Emek Ödülleri” bu yıl da verilmeye devam ediliyor. 

Sadece beyazperdenin önünde değil arkasında da sinemaya emek veren isimler bu yıl da onurlandırılacak. Bu kapsamda verilecek olan “Sinema Emek Ödülleri” sahipleri belirlendi. 

Bu sene 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında 6. yaşını kutlayacak olan festival, Sinema Yazarı ve Tarihçisi Agâh Özgüç ile birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı olarak yer alan Suzan Kardeş’i “Emek Ödülü”ne değer gördü.

SİNEMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: AGAH ÖZGÜÇ

Birçok kitap yazıp yayımlayan ve sinema tarihine çok önemli katkılarda bulunan Agâh Özgüç, Emek Ödülü’ne değer görülen isim oldu. 

1950'li yıllarda birçok edebiyat dergisine şiir ve denemeler yazan Özgüç’ün profesyonel gazeteciliğe geçişi 1961 yılında oldu. O yılların Artist, Sinema, Ses, Perde gibi magazin ve sinema dergilerinde yazıları çıktı. Türk basınında yer alan yayın organlarının hemen hemen tümünde yazıları yer aldı. Türk sinema tarihini aydınlatan binlerce belge, bilgi ve dokümanı arşivledi. 83 yaşındaki emektar sinema yazarı çeşitli dergilerde yazmayı sürdürürken, kitap çalışmalarına da devam ediyor.

RENGARENK BİR KADIN: SUZAN KARDEŞ

Sinema ve reklam filmlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı ve Bir Demet Tiyatro’da “pencereden bakan kadın” olarak hafızalarda yer edinen Suzan Kardeş, bu yılın “Sinema Emek Ödülü” alacak diğer bir ismi.

Kosovalı Türk makyaj uzmanı (makyöz), oyuncu ve ses sanatçısı Suzan Kardeş, iş hayatına Hürriyet gazetesinde başladı. Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.

“Beynelmilel”, “Hokkabaz” gibi birçok projede makyözlük yapan Suzan Kardeş, ayrıca Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi.

Suzan Kardeş müzik albümü, film ve kitap projeleri ile sinema dünyasına renk katmaya devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız