SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emek Paketi Açıklayacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Malatya Lisesi yanındaki 100. Yıl kavşağında kutlama yapacak.

Öğretmenevi önünde KESK Malatya Şubeler Platformu adına bir açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şube Başkanı Hasan Kaldık, "1 Mayıs'ta İstanbul Taksim'de ve Malatya'da 100. Yıl kavşağında kutlama yapacağız" dedi.

Kaldık, Türkiye'de 1 Mayıs'ın 100. yılını kutladıklarını ifade ederek, "Bundan bir asır önce Üsküp ve Selanik'te kadın ve erkek emekçilerin başlattığı geleneğe sadık kalarak bu yıl da emekçiler 1 Mayıs'ta ülkeyi bir şenlik yerine, özgürlüğün ve kardeşliğin egemen olduğu bir bayram yerine çevirme arzusundadır. 1 Mayıs emekçiler için bir yılın muhasebesinin ortaya konduğu, emekçilerin toplumsal, siyasal taleplerinin billurlaşarak yüksek sesle dile getirildiği, birliğin, dayanışmanın ve mücadele arzusunun
paylaşıldığı en önemli gösteridir. Bir ülkede 1 Mayıs'ın kutlanış biçimine bakarak o ülkenin demokrasisi hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bir ülkede 1 Mayıs gösterisinde ortaya çıkan sloganlara bakarak o ülke emekçilerinin gündemini anlayabiliriz. 2009 Yılı 1 Mayısı'nda gündemimiz krizdir, yoksulluktur, demokrasi ve barış özlemidir. Bu gündeme ilişkin görüşlerimizi, yaklaşımlarımızı ve taleplerimizi 1 Mayıs'ta dile getireceğiz. Emekçileri kriz karşısında kendi kaderine terk eden siyasi iktidarı 1 Mayıs'ta dile getireceğiz. Krize karşı önlem paketi adı altında birbiri ardına açıklanan ve sermaye kesiminin kriz karşısında kollanmasından başka bir anlamı olmayan paketlere karşı açıklayacağımız Emek Paketi taleplerini 1 Mayıs'ta dile getireceğiz" diye konuştu.

Kaldık, Taksim konusunda 30 Yıldır emekçilerin herhangi bir gerilime meydan vermediğini ileri sürerek, "Türkiye'de İstanbul'da Taksim meydanı 1 Mayıs'la özdeşlemiş, halkın vicdanında 1 Mayıs meydanı olmuştur. Taksim meydanını emekçilere kapatmanın emekçi düşmanlığı dışında hiçbir makul gerekçesi yoktur. Siyasi iktidar, emekçilerin 1 Mayıs tatili hakkını iade etsiyse, yılbaşlarında, polis günlerinde, milli takım kutlamalarında halka açtığı Taksim meydanını emekçilere de açmalıdır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız