SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emeklerimiz Boşa Çıkmasın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:01
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan “Geleceğe Yolculuk” projesinin finali yapıldı.  “Geleceğe Yolculuk” projesi kapsamında 2 bin 132 öğrenci, rehber eşliğinde tarihi eserler gezdirilerek, bilgilendirildi. 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen “Geleceğe Yolculuk” projesi kapsamında, Yaz Kur-an Kursu öğrencileri başta olmak üzere 2 bin 132 öğrenci Tur Otobüsü ile rehber eşliğinde tarihi mekânlar gezdirildi. Öğrencilere tarihi eserler hakkında ve tarihi eserlerin önemi hakkında bilgilendirme yapılırken, “Geleceğe Yolculuk” projesinin finali Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. Buradaki programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, AKP İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, 61 Kur-an Kursu ve cami derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programda ilk olarak proje kapsamında yapılan faaliyetleri içeren slayt gösterimi yapıldı. Yıldıztepe Kur-an Kursu öğrencisi Betül Ekici’nin okuduğu ilahi sonrası TOKİ Kur'an kursu öğrencileri tarafından oluşturulan öğrenci grubu tarafından ilahiler okudu. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, projenin önemine değinerek, “Yaz boyunca kurs öğrencilerimize her hafta tur otobüsümüzle beraber tarihi turistik yerlerimizi gezdirerek, onlara Malatya’mızın tarihi ve turistik yerleri açısından organizelerimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte de bu geziler devam edecek. Bugünde İlçe Müftülüğümüzle birlikte bir program gerçekleştirdik. Programda görevli arkadaşlarımız Eski Malatya’mızın turistik yerlerimizin tümünü gezdirdiler. Çok da güzel bir etkinlik oldu. Öğrenci kardeşlerimizden de oldukça beğeni aldık” dedi.

Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç ise, örnek bir faaliyet gerçekleştirildiğini belirterek, “Yaz Kur-an kurslarında öğreticiler emek çekti. Anne, baba emek çekti. Ben temenni ediyorum emeklerimiz boşa çıkmasın inşallah. Bugün 21 Ağustos Cuma. Böyle bir tören var. Şurada hepimizin beyninde şöyle bir sorunun oluşmasını istiyorum. Biz fert olarak hatalarımızın farkında mıyız? Sorumluluğumuzun farkında mıyız? Eğer hata ve sorumluluğumuzun farkındaysak, gelecekle problemimiz yok. Değilsek farkında olmayı temenni ediyor, tekrar öğrenci ve öğreticileri velileri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz da, etkinliğin amacına dikkat çekerek, “Din, insanların toplumların hayatında çok önemli bir olgu. Tarih bunu göstermiş. Dinsiz milletlerin var olmasına imkan yok. Bizler yüzde 99’u Müslüman olan bir milletiz. Dinlerin en sonuncusu ve en mükemmeline sahibiz. Hz. Peygamberimiz (SAV) gibi bir peygamberimiz var. Ne kadar övünsek, ne kadar şükretsek, ne kadar selavat getirsek azdır. Tabi bu Yaz Kur’an kursları, yüzde 99’u Müslüman olan bu toplumun çocuklarına Kur’an-ı Kerim okumayı, dini bilgilere sahip olmayı, çokça eğlenme ve bilgilenmeyi amaç ediyor. Umarım bu gelişerek devam eder. Battalgazi Belediyemiz güzel bir program hazırlamış, ayrı bir etkinlik hazırlamış, huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Allah emeklerini boşa vermesin. Kur-an Kurslarında emeği geçen müftümüz, imamlarımız, müezzinlerimiz ve bize destek olan Belediye Başkanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program, Battalgazi Merkez Camii İmam Hatibi Ömer Baran tarafından okunan Kur-anı Kerim tilaveti ve katılımcılara yapılan ikramla son buldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız