SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekli 'Akıllı' Kartına Zam!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:42
Emekli 'Akıllı' Kartına Zam!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 65 yaş altı emeklilerin kullandığı akıllı kartlara zam kararı aldı. Plan Bütçe ve Ulatırma Komisyonu'nun "Emekli kartlarının kaldırılması yerine 70 kuruş olan tek binimlik biniş ücretinin, öğrenci biniş ücretiyle aynı tutulması"  görüşünün de yer aldığı raporu onaylayan Belediye Meclisi, 65 yaş altı emeklilerin 70 kuruş olan tek binişlik ücretine yaklaşık yüzde 40 zam kararı alarak 1 TL'ye çıkartılmasını kabul etti.

Referans binişler iptal ediliyor

10 Haziran Salı günü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, bir önceki ay Plan -Bütçe Komisyonunu ile Ulaştırma Komisyonuna  havale edilen akıllı kartlardaki düzenleme talebine ilişkin komisyon raporunu oylayarak kabul etti.  Her iki komisyon da ortak hazırladığı raporunda, tek binişi 70 kuruş olan emekli kartlarının kaldırılması yerine 1 TL olan öğrenci biniş ücretiyle aynı tutulması yönünde görüş bildirdi. 

Komisyon  raporunda ayrıca "Malatya Belediyesi ile bazı kamu kurum ve kuruşları ile sivil toplum kuruluşları arasında yapılan protokol gereği verilen ücretsiz kartların iptal edilmesi"nin yanı sıra "Malatya Belediyesi ve MOTAŞ A.Ş arasında yapılan sözleşme maddeleri gereğince kanun, bakanlar kurulu kararları ve yönetmelikler kapsamında yer almayan ücretsiz kartların kaldırılması" görüşüne yer verdi. 

1 milyon 9 bin ücretsiz biniş vardı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen bu komisyon raporu,Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 65 yaş altı emeklilerin kullandığı akıllı kartlara zam kararı aldı. Plan Bütçe ve Ulatırma Komisyonu'nun "Emekli kartlarının kaldırılması yerine 70 kuruş olan tek binimlik biniş ücretinin, öğrenci biniş ücretiyle aynı tutulması"  görüşünün de yer aldığı raporu onaylayan Belediye Meclisi, 65 yaş altı emeklilerin 70 kuruş olan tek binişlik ücretine yaklaşık yüzde 40 zam kararı alarak 1 TL'ye çıkartılmasını kabul etti.

MOTAŞ A.Ş. yetkililerinin Malatya Belediyesi'ne gönderdiği  ve ‘Malatya Belediyesi 2012 Yılı  Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre 2012 yılı içinde 'Referans' adı altında 1 milyon 9 bin 480 binişlik ücretsiz taşıma yapıldığı ortaya çıkmıştı. Malatya Belediyesi,  'Engelli, şehit yakını, gazi, emekli, yaşlı, kamu personeli, postacı, belediye şirket çalışanı, serbest, kamu sınırsız, bölgesel kart ve basın' olarak tasniflediği 'Ücretsiz Kart' kategorisinin dışında bir de 'Referans' adı altında ücretsiz taşındığı belirtilen akıllı kart sahibi olanların kimler olduğuna dair bir açıklama yapmamıştı. 1 milyon 9 bin ücretsiz binişin iptali anlamına geliyor.

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız