SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekli İtfaiyecilere Plaket

A- A+ PAYLAŞ

İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla, Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden emekli olan personele, törenle teşekkür plaketi verildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..İtfaiyeciler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştiren Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, emekli olan itfaiyecilere onur plaketi verildi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programa İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, Malatya Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu ve Sırrı Günaydın, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Topsöğüt Belediye Başkanı Ömer Yağcı, Malatya Sivil Savunma Müdürü Tuna Elmas, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiyeciler ile vatandaşlar katıldı.

İtfaiyecilerin sorunlarını dile getirebilmek ve itfaiye teşkilatına hizmet vermiş olup, emekli olan personellere teşekkür mahiyetinde birer plaket vermek için bir araya geldiklerini belirten Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, “Görevi darda kalmış insanlara yardım etmek olan İtfaiyecilik, ülkemizde maalesef hak ettiği değeri görmemektedir. Gelişmiş ülkelerde çok önemli mesleklerden biri olan itfaiyecilik ülkemizde ihtisas olmamıştır. Bundan dolayı birçok belediyemizde ya itfaiye teşkilatı yok veya sadece göstermelik sulamada kullanılan çok sıradan bir araç mevcuttur” dedi

Malatya Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak 104 personel ile 3 hizmet grubu dahil olmak üzere 13 araçla 24 saat hizmet verdiklerini de kaydeden Acar, su altı arama – kurtarma timi ile de bölgeye hizmet verdiklerini ifade etti.

Acar, Türkiye İtfaiyeciler Birliğinin yapmış olduğu istatistiklere göre olaylara müdahale ve donanım açısından Türkiye de 8. sırada yer aldıklarını belirterek, hızla gelişen Malatya’ya daha iyi hizmet vermek için itfaiye teşkilatının daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İtfaiye Müdürü Acar, Beydağı eteklerinde kurulan TOKİ konutlarıyla beraber nüfus yoğunluğu hızla artan bu bölgeye daha hızlı ve zamanında müdahalede bulunabilmek için Kuyu Önü Su Deposu yanındaki sahaya, yeni bir İtfaiye Grubu kurmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, “Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yalnız Malatya merkezine değil, birçok belde ve kasabamızda meydana gelen yangınlara da müdahale etmektedir. Yine teşkilatımız bünyesinde bulunan arama kurtarma timi 4 yıl içinde Malatya ve çevre illerde 54 olaya gitti ve hepsinden de başarılı olarak geri döndüler.

Malatya itfaiyesi olarak göreve geldiğimizden beri teşkilatımıza desteklerini esirgemeyen, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe’nin duaları ile birlikte kurban kesimi yapıldı. Ardından da Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden emekli olan, itfaiyecilere plaketleri verildi.

PLAKET VERİLEN EMEKLİ PERSONEL..
Şaban Kaya, Ekrem Ekemen, Sait Erdur, Mustafa Çelik, Mehmet Alkan, Ramazan Çetinel, Habib Açar, Ramazan Çelik, Ersan Saltürk, Şeyho Avcu, Mehmet İleman ve Turabi Gürcan."

FOTOĞRAF: (Üstte) Plaket verilen emekli personel ile halen görevde olan personelin bir kısmı törende.. (Altta) Emekli olan İtfaiyeci Mehmet Alkan'a, Belediye Başkan Yardımcısı Günaydın plaketini verirken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız