SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emekli Ölmüş!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:53:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yalçın'ın çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, Çöşnük Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Kayagil ve dernek yönetimi ile bir araya geldi.

Dr. Ali Yalçın, Milletvekili Adayı olarak sivil toplum kuruluşlarını gezerek, çıkış sebeplerini, gerekçelerini anlatarak destek talebinde bulundu.

Dr. Ali Yalçın burada yaptığı konuşmasında seçmenlerin temsil edilmesinde aranması gereken kriterlere, Malatya’nın Büyükşehir olmasının faturasının vatandaşa kesildiğine, kapanan bölge müdürlüklerin ardından yaşanan sıkıntılara, AVM ve esnaf arasındaki adaletsizliğe değindi.

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, "Türkiye'de, Malatya'da bağımsız iradenin temsil edilmesinde halkın görüşünün, reyinin alınmadığını defalarca görüyoruz. Sizin oyunuzla seçilip gidenler sizlere biat borcu içerisinde hissetmiyorlar. Bu demek oluyor ki biz gitsek de gitmesek de insanlar bize oy veriyorlar. Böyle olunca size karşı bir mahcubiyet duygusu taşımıyorlar. Malatya’da maalesef bunun örnekleri hep kötü oldu. Biz en gerçekçi seçimlerin doğrudan halka gitmek ve halkın görüşleri doğrultusunda bir netice almak olduğuna inanıyoruz" dedi.

Malatya'ya, diğer illere nazaran yatırım oranlarının çok az olduğunu ve  ilimizde bulunan bölge müdürlüklerinin de kapatıldığını aktaran Dr. Yalçın, kapanan bölge müdürlüklerinde asgari ücretle çalışan çok  sayıda kişi bulunduğunu; hatta bu işte çalışma imkanı bulmak için çok da adil olmayan yollardan geçtiklerini kaydetti.

Yalçın, hiç bir istihdam yapılmadığı halde Malatya’nın büyükşehir olduğunu ve vatandaşın da  büyükşehrin getirdiği mali yükü bir takım vergilerin, borçların mağduru olduğunu ifade etti.

Organize sanayide son üç ayda 30’a yakın fabrika kapandığını hatırlatan Yalçın, "Esnafımızdan AVM’de bulunan iş yerleriyle aynı vergiyi alıyorlar. Esnaf toplam olarak 70 milyon vergi ödedi.  AVM'lerin şehir merkezinden 60 km uzakta olması, hafta sonları da kapalı olması gerekirken çeşitli bağlantılarla bunlar olmuyor. Bu da en çok esnafı etkiliyor" dedi.

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, Çöşnük Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yaptığı görüşmelerin ardından Kuyumcular Çarşısı ve Cezmi Kartay Caddesinde bulunan esnafları ziyarette etti.

Emekli ölmüş

Bağımsız Aday Dr. Ali Yalçın’ın iş yerine girdiği emekli esnaf yaşadığı sıkıntıları; "Ben bir bağkur emeklisiyim, benim ne dükkanım var, ne damım var, ne de bahçem var. 820 lira maaş alıyorum, elektriği, suyu, doğal gazı derken 970 lira para yatırıyorum, 170 lirada cebimden gidiyor. Bu adam nasıl olacak? Emekli ölmüş. Ben esnafım, benden gelir vergisi istiyorlar, maaşımı kesiyorlar" sözleriyle anlattı.

Türkiye’de 11 milyon kişi 700 lira alıyor, 15 milyon kişi 940 lira alıyor

Her yerde kuaför salonu olduğunu ve bu salonların düzenli takip edilmediğinden yakınan esnaf; Türkiye’de 11 milyon kişi 700 lira alıyor, 15 milyon kişi 94o lira alıyor, onun da 36 lirasını vergi olarak kesiyorlar. 26 milyon kişi bir milyonun altında para alırsa piyasa nasıl canlanacak? diyerek tepkisini dile getirdi.

Esnaf ve vatandaşların mevcut yönetim ve temsilcilere yönelik eleştirilerini dinleyen Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, "Bugün itiraz etmek, sesini yükseltmek, halkı bilinçlendirme günüdür" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız