SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekli ve İşçilere 2012 Zammı !

A- A+ PAYLAŞ
 
Resmi Gazete’de yayınlanan ekonomik programdaki emekli ve işçilere 2012 yılı zam oranları hayal kırıklığı meydana getirdi ...
 
2012 yılı ekonomik programı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı. Ekonomik programda emekli maaşları ve asgari ücretin zam oranları belli oldu.
 
Resmi Gazete’de dün yayınlanan 2012 ekonomik programında, asgari ücrete Ocak ve Temmuz’da yüzde 3’er zam yapılması öngörüldü. Emekli maaşları da Ocak’ta yüzde 4.22, Temmuz’da yüzde 2.78 oranında artacak.
 
Hükümetin, 2012 yılı ekonomik programı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı. Orta Vadeli Program’a uygun olarak hazırlanan 2012 programında, asgari ücrete Ocak ve Temmuz’da yüzde 3’er olmak üzere toplam yüzde 6 oranında zam verilmesi öngörüldü. Programda ayrıca, 9 milyon emeklinin merakla beklediği intibak yasasının da 2012 yılında uygulamaya konulacağı vurgulandı. Programda, 2012 yılında emeklilere ayrıca intibak yasasının dışında geçmiş enflasyonlar dikkate alınarak zam verilmeye devam edileceği kaydeildi. Programa göre, SSK ve Bağ-Kur emeklililerine, Ocak ayında yüzde 4.22, Temmuz ayında ise yüzde 2.78 oranında zam verilecek. Ayrıca, intibak yasasının yürürlüğe girmesinin ardından bu oranların üzerinde iyileştirmeler yapılacak.
 
Milli gelir 1.4 trilyon lira
 
Programla 2012 yılında, Türkiye’nin yüzde 4.0 oranında büyümesi öngörülürken, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) TL bazında 1 trilyon 426 milyar lira, döviz bazında ise 821.7 milyar dolar olarak hesaplandı. Kişi başına milli gelirin 10 bin 973 dolar seviyesine ulaşacağı tahmin edildi. Gelecek yıl işsizlik oranının ise yüzde 10.4 oranında olması bekleniyor. Programa göre, 2012 yılı sonunda TÜFE yüzde 5.2, deflatör yüzde 7 olacak. İhracatın 148.5 milyar dolar, ithalatın ise 248.7 milyar dolar olması beklenen 2012 yılında dış ticaret açığının da 100.2 milyar dolar seviyesinde olacağı öngörüldü. Gelecek yıl 65.4 milyar dolar olması beklenen cari işlemler açığının GSYH’ye oranının yüzde 8 olacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız