SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekliden Milletvekiline Maaş Tepkisi..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şube binasının açılışında, bazı emekli işçiler, maaşlarının azlığı gerekçesiyle törene katılan AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'a ve su faturalarının yüksekliği nedeniyle Belediye Başkanı Cemal Akın'a tepkilerini ilettiler.

Derneğin Eski Halep Caddesi 1. Ara Sokak Nur Apartmanı'ndaki binasının açılışına, milletvekili Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, sendikanın genel başkanı Kazım Ergün, şube başkanı Abdulvahap Özdemir ile diğer davetliler ve bir grup işçi emeklisi katıldı.

Açılıştan sonra, bir emekli işçi, 450 milyon lira emekli maaşı aldığını ve geçinemediğini belirterek, genel başkan Ergün'e, "Az zam veriliyor, niye müdahale etmiyorsunuz" diye tepkisini iletti. Genel başkan da, Türkiye'nin olanaklarının bu kadara yettiğini, gelişmiş ülkelerde 4 sigortalının 1 emeklinin maaşını karşılarken, Türkiye'de bu oranın 1.5 olduğunu anlattı.

Aynı emekli, daha sonra AKP milletvekiline dönerek, 450 milyonluk emekli maaşına karşı milletvekillerine 7 milyar ödendiğini, emeklilerin durumunun kötü olduğunu söyledi. Milletvekili de, 180 milletvekilinin kredi kartı mağduru olduğunu, dışarıdan gelen vatandaşları ağırlama vs. gibi nedenlerle maaşlarının yetmediğini, hatta kendi olanaklarıyla harcamalarını finanse ettiklerini söyledi.

Emekliler daha sonra, Belediye Başkanı Akın'a da, su faturalarının yüksekliği ve emekli pasolarıyla ilgili tepkilerini ilettiler. Bir emekli, elindeki su faturasını göstererek, cebinde para olmadığı için ödeyemediğini, pasolara da yüzde 100 zam yapıldığı için emeklilerin alamadığını öne sürdüler.

Bu arada, derneğin genel başkanı daha sonra yaptığı sohbet toplantısında, "Adnan Menderes, Demirel ve Ecevit’in ilk zamanlarında gelişen Sosyal Güvenlik kurumları iyi yönetilseydi bugün Sosyal Güvenlik kurumlarının kasasında 2 Türkiye bütçesi para olurdu. Emekli maaşları da en az 1 milyar olurdu ve emeklinin bir sıkıntısı olmazdı. Verdimse ben verdim, yaptımsa ben yaptım anlayışıyla bu hale geldik, aynı hatayı Tayip Beyde yapmak üzere. Sigorta affını çıkaracak yahu bununla namuslu adamı cezalandırıyorsun, namuslu insanları cezalandırıyorsun. Yok öyle böyle bir af çıkararak, namuslu insanları cezalandırma hakkın yoktur."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız