SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emekliler Tepkili

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir, hükümetin, "emeklileri enflasyona ezdirmeme" sözünü tutmasını beklediklerini söyledi.

Dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında emekli maaşlarına yapılan zam konusuna değinen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir, "İşçi ve Bağ-Kur emeklileri 2008 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4 oranında enflasyon farkı almalıydı. Bu oran maaşlarımıza yansıtılmazsa enflasyonun altında ezilmiş olacağız. Oysa hükümetin emeklileri enflasyona ezdirmeme gibi bir sözü var. Bu sözün gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. 2008 Yılı Bütçe Kanunu, enflasyonun altında kalması durumunda, Bakanlar Kurulu'na işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına ek düzenleme yapma yetkisi vermiştir" şeklinde konuştu.

"İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak enflasyon farkı zammının oranı da belirlenmemiştir. Yani bu durumda Bakanlar Kurulu'na yasayla tanınan yetki ve sorumluluk; işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 4 oranındaki enflasyon kaybını telafi etmekten başka bir sınır çizmemektedir" diyen Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu durumda söz konusu kanuna göre Bakanlar Kurulu'nun açıklaması gereken rakam, yüzde 4 enflasyon farkı ve bunun üzerine yüzde 6 oranında temmuz zammı olmalıydı. Toplam olarak işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz aylıklarına yaklaşık yüzde 10 oranında zam uygulanmalıydı ancak açıklanan rakam sadece yüzde 7,2 seviyesinde kaldı ve ortalama yıllık yüzde 9 zam uygulandı".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız