SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emeklinin Hayatı İhaleye Çıktı!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:51:18
'Emeklinin Hayatı İhaleye Çıktı!'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, siyasi partilerin emeklilere yönelik seçim vaatlerine ilişkin, “Emeklilerin hayatı 7 Haziran seçimlerinde ihaleye çıktı” dedi.

Türkiye Emeklileri Derneği Malatya Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, yaklaşan 7 Haziran genel seçimlerine değinerek, “Emeklilerin hayatı 7 Haziran seçimlerinde ihaleye çıktı. İnşallah ihalede emekli hak ettiğini bulur. Ama 7 Haziran çabuk geçecek, ertesi gün 8 Haziran. Yine bu millet yüz yüze bakacak. Biz yine birbirimizi kucaklayacağız. Benim size tavsiyem, rica ediyorum yüz yüze bakacak mesafeyi asla kaybetmeyin” diye konuştu.

Dünya devleti olma adına emekliler için bir ölçünün olduğunu belirten Ergün, “Dünyada bir emeklinin rahat edebilmesi için en az 4 çalışanı olacak. Bugün Türkiye’nin tablosuna bakıyoruz. 10 milyon 970 bin emekli var. Çalışanın sayısının 44 milyon olması gerekiyor ancak Türkiye’nin 19 milyon 900 bin çalışanı var. Yani bir emekliye 2 çalışan bile düşmüyor. Hangi parti karşınıza gelirse gelsin hiç fark etmez. Söyleyeceğiniz tek cümle var. ‘Benim çocuğuma, torunuma benim komşumun çocuğuna ne zaman iş vereceksiniz? İnanın diğer konuşmaların hepsi havada kalır. Eğer bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, torunlarımız, komşularımızın çocukları iş bulamıyorsa sizin karşınıza kim çıkarsa çıksın sizi yanıltır” diye konuştu.

Yoksulluk sınırına ait değerleri de paylaşan Ergün, 4 kişilik çekirdek bir ailenin 4 bin 335 liradan aşağı geliri varsa, yoksul sınıfına girdiğini, 1 bin 335 liranın altında geliri olan ailelerin ise açlık sınırında olduğunu söyledi ve salondaki emeklilere kaçının bin 335 TL’nin üzerine geliri olduğunu sordu. Emeklilerin açlık sınırında olduğunu belirten Ergün, yetkililerin bu konuda ciddi bir düzenleme yapması gerektiğinin altını çizdi. 

Derneğin Malatya Şube Başkanı A.Vahap Özdemir de konuşmasında, katılanlara teşekkür ederek genel merkezlerinin de destekleri ile Malatya’da emeklilerin haklarının korunması adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan A.Vahap Özdemir yeniden Malatya Şube Başkanlığına seçildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız