SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emir Bahri'den, Gereği Ordu'dan!..

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan’da sembolik olarak yönetici makamlarını devralan öğrencilerden biri de I. Hasan Varol İlköğretim Okulu öğrencisi Bahri Polat’tı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın makamını bir süreliğine devralan Polat’ın, Yeşilyurt ilçesinin Adıyaman sınırındaki Ortaköy İlköğretim Okulu’nun eksiklerinin giderilmesi yolundaki “emri”, sembolik düzeyde kalmadı ve 1.5 ayda gereği yapıldı.

Ortaköy İlköğretim Okulu’nun 2. Ordu Komutanlığı ilgili birimlerince onarımı, Atatürk Büstü yapımının ardından köyde bir tören düzenlendi. Köydeki törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Vali Daşöz’ün eşi Nilgün Daşöz ve 2. Ordu Komutanı Iğsız’ın eşi Ayşe Iğsız, öğrenci Bahri Polat ile diğer bazı yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Vali Daşöz, “Burada olup bitenlerin çok özel bir anlamı var. Milletiyle özdeşleşmiş silahlı kuvvetlerimiz var. Onlar dünyanın en cesur, en vefakar, en vatansever silahlı kuvvetleri. Biliyoruz ki, yurt için ölmeyi şeref sayan Silahlı Kuvvetlerimiz var. Onların yurdumuza katkıları sadece yurt savunması ile ilgili değil. Aydınlanması, kalkınması ve vatandaşın her zorluğunda yanında olmasıyla ilgili. Ne zaman kar yağdı yollarımız kapandı, hastaları helikopter ile hastaneye kaldırdılar. Afet bölgelerine en kısa sürede onlar sayesinde ulaştık. 91 bin dev öğrenci projesine en büyük katkıyı yaptılar. Bugünde bu etkinlik için burada olmamıza vesile oldular. Ordu Komutanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu nokta aynı zamanda 5-6 merkezin orta noktası. Merkezi konumu nedeniyle burada 8 derslikli yeni bir okul yapılması kararı alındı, önümüzdeki günlerde protokolu yapılacak.”dedi.

2. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Bal da, “Van-Çaldıran'dan başlayıp, Mersin-Anamur'a kadar uzanan ve 17 ili kapsayan 2'nci Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, yoğun olarak yürütülen terörle mücadele ile birlikte toplumsal gelişime destek faaliyetleri uygulamasına aralıksız devam edilmektedir ve aynı kararlılıkla devam edilecektir. Toplumsal gelişime destek faaliyetlerinde; eğitim ve sağlık alanlarına ağırlık verilmektedir. Bu faaliyetlerde; bayanlara, gençlere ve çocuklara öncelik verilmesine özen gösterilmektedir.

Bu kapsamda; geçen yıl 35 ayrı yerde Mehmetçik dershanesi açılarak, maddi durumları iyi olmayan 3.460 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verilmiş, kurs gören öğrencilerin % 62'si üniversite sınavında başarılı olmuştur. Bu öğretim yılında ise, halen 4.060 öğrenciye Mehmetçik dershanelerinde kurs verilmektedir. Son iki yılda 330 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmış, batı illerimize yapılan kültür gezilerine; Hakkari, Şırnak ve Siirt illerinden, gruplar halinde 450 öğrencinin katılması sağlanmıştır. Sorumluluk bölgemizde 340 okulun bakım ve onarımı yapılmış ve bu okullara 200 adet bilgisayar verilmiştir.

Yardım faaliyetleri kapsamında; 67.000 vatandaşa sağlık hizmeti verilmiş, 22.000 hayvanın veteriner-hekim kontrolü yapılmıştır. Ayrıca; subay/astsubay ailelerinin katkılarıyla, 25.500 muhtaç vatandaşa çeşitli giyecek, yiyecek ve nakdi yardımda bulunulmuştur.

İcra ettiğimiz bugünkü faaliyet; aslında biraz önce belirttiğim toplumsal gelişime destek programında yoktu. Ancak; 23 Nisan Bayramı’nda, Ordu Komutanlığını ziyaret eden Hasan Varol İlköğretim Okulu öğrencilerinden, temsili Ordu Komutanı Bahri Polat'ın verdiği emir üzerine, bu uygulamayı yaptık. Sevgili Bahri Polat'ın emrini kısa sürede yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada herkesin bir hususa dikkatini çekmek istiyorum. Sevgili Bahri Polat eline geçen bir imkanı kendi okulu için değil, Malatya'nın en ücra köşesinde ve gerçek ihtiyacı olan bir okula yardım edilmesi talimatını vererek kullanmıştır. Bu davranış, herkese örnek olmalıdır. Bu örnek davranışı nedeniyle sevgili Bahri Polat'ı herkesin huzurunda kutluyor, ayrıca; bizlere, sizleri tanıma ve bu çok güzel köyümüzü görme fırsatı da yarattığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Okul; sizlere insanlığa hürmeti, ulus ve memleket sevgisini, dürüst olmayı, bağımsızlığı ve bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman, onu korumak için takip edilecek yolu ve yöntemleri öğretir. Size düşen görev öğrenmek için çok çalışmak ve çok kitap okumaktır.

Her problemin çözümü; ilim, fen ve akla dayanır. İlim ve fennin olmadığı bir yerde; hurafe ve batıl inançlar vardır. Hurafe ve batıl inançların olduğu toplumlarda karanlık vardır. karanlıktan aydınlığa çıkabilmek için eğitim ve öğretime çok önem vermek zorundayız.
Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılmasını amaçlayan hedefe ulaşabilmek için, akıl ve ilmin yol göstericiliğini kabul eden, dinamik bir dünya görüşü olan Atatürkçü Düşünce Sistemi vazgeçilmez rehberimiz olmalıdır.

Cumhuriyetin ve devrimlerin korunmasının tek yolu vardır; bu yol da Atatürkçü Düşünce Sistemidir. Şu hususu tekrar vurgulamak istiyorum. Erkek veya kız çocuk ayrımı yapmayın. Kız da erkek te, hepsi bizim evladımızdır. Bütün evlatlarımıza okuma ve kendini geliştirme imkanı vermeliyiz. Ancak bu sayede, çağdaş uygarlık düzeyine çıkarak; sağlıklı, mutlu, refah düzeyi yüksek, huzur ve barış içinde yaşayabiliriz. Bu da ancak, sizlerin kız/erkek ayrımı yapmadan evlatlarınızın, büyük önder Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik cumhuriyete, onun ilke ve İnkılaplarına bağlı olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmanızla sağlanabilir.”

Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu’da, törendeki konuşmasında şunları belirtti

"Bu bölge 1999 yılında kendi isteğiyle yapılan bir referandum sonucunda Malatya iline bağlanmıştır. Her zaman Malatya'yla yan yana iç içe gönül gönüle bağlantısı olan bir yöredir. Bu yörenin gönlümüzdeki çok önemli bir yeri de, ırkçı, faşist bir terör örgütü olan, terör örgütüne karşı her zaman Türk Devleti'nin ve Türk Milleti'nin yanında olmasıdır. Teröre geçit verilmediği gibi bu bölgeye zamanında gelmek isteyen terör örgütü unsurları bölge halkının gayretiyle kovulmuştur. Bundan dolayı bu bölgeye her zaman şükranlarımızı arz ediyoruz. İlimiz Malatya'da bulunan 2. Ordu, Malatya'mız için son derece büyük bir güçtür. Hem Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunlu olan üç sınırını korumakta, hem terörle mücadele etmekte hem de bu faaliyetlerinin yanı sıra Milli Eğitimimize çok önemli destekler sağlamaktadırlar. Yeşilyurt ilçesi olarak, hemen hemen bütün köylerimizde, okullarımızda 2. Ordu'nun emek ve desteği vardır. Bundan dolayı her zaman teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Bölgeye 8 derslikli yeni bir okul daha yapılacağını belirten Kaymakam Cevheroğlu, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Burada sürekli olarak göç hareketi var. Köyden kente gidiliyor. Kentte kalınıyor çocuklar orda okutuluyor.Yazın buradasınız kışın şehirdesiniz. Bundan dolayı okullarımız boş kalıyor. Sizlerden sayın valimizin önderliğinde yapılan bu okul için en büyük desteği istiyoruz. Lütfen burada kalın bölgeyi sahipsiz bırakmayın. Çocuklarınızda burada en iyi eğitimi alsınlar. Bundan dolayı özellikle sizlerden bunu rica ediyorum. " dedi.

2.Ordu Komutanlığı’ndan Piyade Yarbay Erdinç Kele de törendeki konuşmasında “ Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri Kapsamında 2. Ordu Komutanı'nın emriyle Ortaköy İlköğretim Okulu'nun fiziki şartları kısa bir sürede yeniden düzenlenerek, şirin bir eğitim yuvası haline getirilmiştir” dedi. Yarbay Kele şunları belirtti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Yurdu'nu ve nitelikleri Anayasa ile belirlenmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni iç ve dış tehditlere karşı korumak ve kollamak olan görevini yılmadan kahramanca yaparken, bu asli görevi dışında eğitime ve eğitim yuvalarına da büyük destek vermektedir. 2. Ordu Komutanlığı olarak bizler, Malatya ilimiz ve ilçelerimizde bulunan bir çok okul yurt ve eğitim yuvasının onarımını yaptık. Bunlardan bir tanesi de Yeşilyurt İlçemize bağlı Ortaköy İlköğretim Okulu'dur. Bu şirin eğitim yuvasında 1 okul müdürü 5 öğretmen nezaretinde 150 öğrenci eğitim görmektedir. Okulun onarımı süresinde Silahlı Kuvvetler personeli olarak bizlere, Başta Yeşilyurt Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Köylü vatandaşlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok sıcak ilgi göstermişlerdir. Bu sıcak ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 2. Ordu Komutanlığı olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okulunu böyle modern bir eğitim yuvası haline getirmenin gururunu yaşıyoruz. Sözlerimi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün okullara ve eğitime ne kadar çok önem verdiğini ve verilmesi gerektiğini vurgulayan şu veciz sözleriyle bitirmek istiyorum " Okul, Genç beyinlere, insanlığa hürmeti , millet ve memleket sevgisini, şerefi , bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanları aynı zamanda mesleklerine birer namuslu uzman birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur. Ancak bu şekilde her türlü girişimin mantıklı sonuçlara ulaşması mümkün olur. İlim ve fen çalışmalarının merkezi okuldur. Bundan dolayı okul lazımdır. Okul adını hep beraber hürmetle saygıyla analım."

Törende okulun 8. Sınıf öğrencisi Ayfer Kalyon "Mustafa Kemaller Tükenmez " 2. sınıf öğrencisi Kader Durmaz da "Bayrak" adlı şiirleri okudular.

Daha sonra Atatürk Büstü’nün açılışı gerçekleştirildi ve öğrenciler , 2.Ordu Sağlık ekiplerince de ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildiler.

2.Ordu Komutanlığı’nca 150 öğrenciye de ayakkabı yardımında bulunuldu.

Bu arada, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın, 2. Ordu bölgesindeki incelemeleri nedeniyle, Ortaköy'deki törene katılamadığı bildirildi.

HABER-FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız