SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emir Kümbet İçin Türbe

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:21
Emir Kümbet İçin Türbe
A- A+ PAYLAŞ

Ordu’nun Aybastı ilçesinde bulunan Perşembe yaylasında bulunan Danişmentliler döneminde yapılan savaşta şehit düşen Emir Kümbet için türbe inşa ediliyor. 

Anadolu’da 1080-1178 yılları arasında Sivas merkez olmak üzere Çorum, Tokat, Niksar,Aybastı, Amasya, Malatya, Kayseri şehirleri civarında kurulan ilk Anadolu beyliği olan Danişmentliler’in kurucusu Danişment Gazi’nin komutanlarından olan ve 1105 yılında Perşembe Yaylası'nda Trabzon Rum Devleti ile yapılan savaşta şehit düşen Emir Kümbet’in hatırası canlandırılıyor. Aybastı Belediyesi, söz konusu savaşta şehit düşen askerlerin bulunduğu mezarlığı onararak gelecek kuşaklara aktarmak için kolları sıvadı. Etrafı çevrilerek koruma altına alınacak olan 900 yıllık mezarlıkta Emir Kümbet’in kabrinin bulunduğu alana ise türbe inşa ediliyor.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Danişment Gazi ve askerlerinin kabirlerinin bulunduğu yaylada 904 yıldır güreş müsabakalarının yapıldığı hatırlattı. Başkan Gündoğar, “İnşa edeceğim türbe ve onaracağım mezarlık Perşembe Yaylası’nın tarihi geçmişine ayna görevi yapacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız