SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emlak Sektörü Durağan Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:10:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül , “2013 yılında, gayrimenkul sektörü büyük bir durağanlık yaşadı” dedi.

Emlakcılar Odası Başkanı Ali Özgül, 2013 yılını emlak gayrimenkul açıdan değerlendirirken, “Dünya ekonomisinin en güvenilir yatırım aracı olan ve ülkemiz ekonomisinin lokomotifi haline gelen ülke ekonomimizin yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan gayrimenkul sektörü, ülkemizin birçok şehirlerinde hareketliliğini korurken ne yazık ki şehrimizde geçmiş yıllara göre büyük bir durağanlık seyretmektedir. Sektörün bu durgunluğunun sebepleri? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ve kamuoyunda büyük ilgiyle izlenen değişim projesinin, kentsel dönüşümün ülke geneline yaygınlaştırılarak tüm şehirlerde uygulanacak olması nedeniyle 2000 yılı öncesi konutlara ilgi ve alakanın gösterilmeyerek yani 2000 yılı öncesi konutlarını değiştirmek isteyip de satılığa çıkarılan eski konutlara müşteri bulunamaması” diye konuştu.

Şehrin ekonomi gelir kaynaklarının yüzde 90’ını oluşturan kayısı fiyatlarının istenilen seviyenin altında olmasının da gayrimenkul sektörü büyük bir durağanlık yaşanmasına sebep olduğuna dikkat çeken Ali Özgül, emlak sektöründe kayıt altında olmayanlar ile çantacıların islah edilmemesinden de şikayetçi oldu.

Özgül, “Bu durgunluğu açabilmemiz sektörü hareketlendirebilmemiz için sektörün içerisinde olan bizlere ve müteahhit arkadaşlara büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sıkıntılı dönemde çıkmak için müteahhit firmaları ile ehliyetli emlakcıların bir araya gelmesi bu konuda odamız bir toplantı düzenleyecektir. Yani müteahhitlerle emlakcıların bir araya gelmeleri konusunda oda olarak üzerimize düşen bir konu var mı yok mu bunu tartışacağız. Kayıt dışı çalışan ekmeğimizi bölen ayakçılar ve çantacılarla mücadele edilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Kayıt altında alınmaları için vergi dairelerimizle irtibatlı çalışılması karşılıklı bilgi akışının sıklaştırılması gerektiğini düşünmekteyim. Müteahhit firmaların alışılmışın dışında yeni yeni konut projelerinin geliştirmeleri gerekiyor, her kesime hitap edecek projeler olması lazım. Örneğin 4+1, 3+1, 2+1, 1+1’lik dairelerin üretilmesine gerek duyulmaktadır. Apart dairelerinin projelerinin değerlendirilmesi gerekiyor. Müteahhit arkadaşlar takas yolu ile 2000 yılı öncesi konutların yenileri ile takasında vatandaşa yardımcı olmaları gerekiyor. Kentsel değişim projesinin hemen uygulamaya girmesi gerekiyor” diye konuştu.

Özgül, belirttiği sıkıntılar aşılamaz ise bu durgunluğun 2014 yılında da devam edeceğini ve sektördeki bu durağanlık devam ettiği zamanda bir çok emlaçının bürolarını kapatmak zorunda kalacağını vurgulayıp, “Bir çok müteahhit firmalar ekonomik nedenlerle batacaklardır. Birçok vatandaşlarımız mağdur olacak. Bu sıkıntıları yaşamamak için sektörün ayaklarına yani emlakçı ile müteahhit arkadaşlarımıza büyük görev düşmektedir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız