SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emlak Vergisi İtiraz Süresi Perşembe Son

0
Güncellendi - 2017-09-07 16:58:52
Emlak Vergisi İtiraz Süresi Perşembe Son
A- A+ PAYLAŞ

Emlak vergisine itiraz süresi  7 Eylül Perşembe günü sona eriyor. Emlak vergisine esas değerine itirazı edecek vatandaşlar 7 Eylül mesai bitimine kadar dava açabilecek. 2014-2017 yılları için belirlenen artış oranları çok tartışılan emlak vergisine dava açılmaması durumunda belirlenen rayiç değerlerinin kesinlik kazanacak.

İllerde oluşturulan emlak vergisi takdir komisyonları tarafından belirlenen ve önümüzdeki 2018-2021 yılları için vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi adli tatil nedeniyle 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bugün mesai bitimine kadar vergi mahkemelerine dava açılmaması durumunda belirlenen rayiç bedeller kesinlik kazanacak.

2018 için belirlenmiş olan belirlenen bu değerler sonraki üç yılı içinde yeniden değerleme oranının 1/2 oranında her yıl artırılarak 2019, 2020 ve 2021 için Emlak Vergisi tespitinde matrah olarak esas alınacak.

Hatırlanacağı üzere 2014 yılında Malatya için belirlenen emlak değerleri çok yüksek hesaplanmış, Malatya'nın büyükşehir olması nedeniyle de emlak vergisi oranı iki kat artınca vatandaş tarafından özellikle arsa ve arazi değerlerinin 2014-2017 yılları için belirlenen değerlere göre çok yüksek olduğu iddiası kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Mevcut uygulama göre Emlak vergisi oranları;

Normal yörelerde, binalarda binde 2, meskenlerde binde 1, arazilerde binde 1, arsalarda binde 3, Büyükşehir Belediyesi olan yerlerde binalarda binde 4, meskenlerde binde 2, arazilerde binde 2, arsalarda binde 6 şeklinde uygulanıyordu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız