SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emlakçı Odası'ndan 1+1 Kira Tepkisi

0
Güncellendi - 2016-07-11 20:20:35
Emlakçı Odası'ndan 1+1 Kira Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

  • Emlakçılar Odası'ndan günü birlik daire kiralamaya tepki: "Başta fuhuşta olmak üzere sabıkalılar kullanıyor"

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, dairelerin günü birlik kiraya verilmesine karşı olduklarını ifade ederek, “Bu gibi daireler başta fuhuş olmak üzere daha birçok kötü amaç için kullanılıyor” dedi.

Malatya’da genellikle 1+1 dairelerin günü birlik kiraya verildiğini kaydeden Özgül, “Bu durum mülk sahiplerine avantaj getiriyor. 1+1 dairelerin aile kira fiyatı 500-600 civarındayken günübirlikçilerin kirası 3 bin 500, 4 bin civarına denk gelmektedir. Burada mülk sahipleri için büyük bir rant var ama bu daireler genellikle kötü amaçlı kullanılıyor. Özellikle sabıkalı olan kişiler otellerde kayıt altına alınmamak için bu daireleri kullanıyorlar. Bu gibi daireler başta fuhuş olmak üzere daha birçok kötü amaç için kullanılıyor. Bu da şehrimiz için tehlikeli bir durumdur. Biz günübirlik dairelerinin kiraya verilmesine karşıyız” şeklinde konuştu.

Emlakçıların günübirlik daire kiralamadığını ifade eden Özgül, “Bu günübirlik kiralamaları genellikle mülk sahipleri web sitelerinden yapıyor. Bu dairelerin kayıt altına alınması için polise ve Emniyet Müdürlüğü'ne büyük görev düşüyor. Burada haksız bir kazanç ve vergi kaçakçılığı da söz konusu, onun için Verdi Dairesi Başkanlığının da konunun takipçisi olması lazım” ifadelerini kullandı.

Özgül, konuşmasında vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Bazı dolandırıcılar sokaklara satılık ve kiralık ev ilanları yapıştırıyorlar. Vatandaşlarımız her ilana inanıp aramasın. Bazı art niyetli insanlar vatandaşları kandırarak onların paralarını alıyorlar ve sonra da ortadan kayboluyorlar. Biz bunları savcılığa ve belediye şikayet ettik ancak bunlar hakkında hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Malatya’da ev fiyatlarının 4-5 Ay içerisinde yükseldiğini de kaydeden Özgül, “Sıfır dairelerde yüzde 35,40 civarında bir artış söz konusu ancak yine de çevre İllere göre daire fiyatları düşük” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    ÇOK DOĞRU BİR TESPİT.İLGİLİ KAMU İDARELERİ BU SESE KULAK VERMELİDİR.MLATYAMIZ ZATEN ÇOK GÖÇ ALAN VE ASAYİŞİ ZOR OLAN BİR ŞEHİR...
    0
    0
    Yanıtla
  • ALOHA (7 yıl önce)
    EMLAK komisyoncuları, İşini hakkıyla yapan Ve EMLAK KOMİSYONCULARI, OLMAZSA ALICI VE SATICI NE BİR EMLAK ALABİLİR, NEDE SATABİLİR. İşinin Hakkını, HAKKIYLA VERENLER, CİDDİ SIKINTILARI, ORTADAN KALDIRIYOR, EN BAŞKA ÇOK İYİ BİR BİLİRKİŞİ GÖREVİ ÜSTELİYOR. BU GİBİ KONULARA, EMLAKÇILAR ODASININ EN ATMASI, GURUR VERİCİ BİR DURUMDUR. TEŞEKKÜRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    Emlakçılar ağız birliği yapıp daire fiyatlarını yüksek söyletiyorlar çoğu zaman, komisyonları çok olsun diye buna ne diyeceksin, Eğer dairesini günü birlik kiraya verenler emlakçılar aracılığıyla bunu yapsaydı sesiniz çıkmazdı. Bahsettiğiniz ranttan mahrum kaldınız değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali temizer (7 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadasim konu rant meselesi degil Konu kayit disi olan yasal kontrol imkani olmuyan basta fuhus olnak uzere GBT sinde sıkıntı olan şahislarin onune gecmek simdi anladinmi....
    0
    0
    Yanıtla