SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyetten Ehliyet Açıklaması

0
Güncellendi - 2016-12-08 20:39:49
Emniyetten Ehliyet Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda sosyal medya üzeriden paylaşılan ve sürücü belgesi sağlık raporlarının yılbaşından itibaren sadece devlet hastanelerinden alınacağı bilgilerinin doğruyu yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"2015 yılında yapılan yasal düzenleme ile 01.01.2016 tarihinde eski tip sürücü belgeleri değiştirilerek Yeni Tip Sürücü Belgeleri  verilmeye başlanmış olup, 2021 yılına kadar tamamlanması planlanmıştır.

Eski tip  sürücü belgelerini yeni tip sürücü belgelerine çevirme işlemleri için müracaat esnasında:

-Aile Hekimi, Devlet ve Özel hastanelerden alınan “Sürücü Olur” raporu,

-2 Adet biometrik fotoğraf,

-13 tl. kart bedeli Maliye Hesabına ve 2 tl. hizmet bedeli olarak Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı hesabına yatırılması,

-Nüfus Cüzdanı veya Pasaport,

-Eski sürücü belgesi,

EGM internet sitesi on-line işlemlerden randevu alınması

Aranmakta olup; 1.1.2017’ den sonra da  aynı belgelerin aranmasına devam edilecektir.

Son zamanlarda sosyal medyada yayılan ve sağlık raporlarının yılbaşından sonra sadece devlet hastanelerinden alınabileceği ve ücretinin de 350-400 TL civarı olacağı şeklindeki haberler asılsız olup; vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden yayılan bu tür haberlere itibar etmemesi önemle duyurulur."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet Öncüler (7 yıl önce)
    Ehliyet almak için aile hekiminin devlet hastanesine yönlendirdiği her klinik başına alınan 50 TL ne oluyor acaba .ben bu ödemeyi yaptım
    0
    0
    Yanıtla