SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet Amiri Serbest

A- A+ PAYLAŞ

"İnsan kaçakçılığı" operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında 17 polis memurunun da bulunduğu 39 şüpheliden 26'sı mahkemeye sevk edildi. İnsan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 6'sı polis 26 kişi tutuklandı. Malatya'da görevli iken operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet amirinin ise, savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 39 şüpheli Cumhuriyet Savcıları Reşat Uğur Soysal, Faruk Erşan Yılmaz ve Mehmet Akif Ekinci tarafından sorgulandı. 39 şüpheli yaklaşık 12 saat savcılıkta ifade verdi. 39 kişiden 13'ü serbest bırakıldı.

Aralarında İstanbul'da görev yapan 1 emniyet amiri ve 5 polis memurunun bulunduğu toplam 26 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Zanlıların hepsi, "insan kaçakçılığı" ve "suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarından, bazı zanlılar ayrıca "resmi evrakta sahtecilik" ve "rüşvet alıp vermek" suçlamasıyla yargılandı.

EMNİYET AMİRİ SERBEST..
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 39 kişi arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli bir emniyet amirinin de bulunduğu, bu emniyet amirinin savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Emniyet amirinin, geçtiğimiz yaz döneminde Malatya'ya tayin olduğu, hakkındaki suçlamanın Ankara'da Yabancılar Daire Başkanlığı'nda görevli iken meydana gelen bir olayla ilgili olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız