SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet Bayram Tedbirlerini Açıkladı

0
Güncellendi - 2016-06-30 12:20:10
Emniyet Bayram Tedbirlerini Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan tedbirler ile ilgili açıklama yapıldı.

Emniyet tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Ramazan Bayramı süresince Malatyalı vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için İlimizdeki güvenlik önlemleri artırılarak, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Ramazan Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alınacaktır.

Asayiş yönünden;

Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla; şehrin her noktasında güvenlik önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirilecektir.

Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunulacak ilgili ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılmıştır. Şehrin hareketli noktalarını  yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacaktır.

Arife ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır.

Ziyaret ve tatil amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacaktır.

Trafik yönünden;

Bayram alışverişlerinin ve ziyaretlerinin huzur içerisinde yapabilmesini temin etmek amacıyla halkın yoğun olarak bulunacağı pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde ilave ekip ve yaya görevliler ile gerekli tedbirler alınmıştır.

 Arefe ve Bayramın l. günü vatandaşlarımızın şehir mezarlığını yoğun olarak ziyaret edeceği düşünüldüğünden gerekli trafik tanzimi için mezarlık ve civarında görevlendirme yapılmıştır.

Bayram süresince İlimizde üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde görevlilerimiz tarafından İlimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımız, meydana gelen aksaklıklarla ile ilgili ihbarları 155 Polis Hattı veya (0422) 336 55 47 nolu telefon hatlarına yapabileceklerdir. Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere yol kullanıcılarının trafik kurallarına riayet etmelerini, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi hususi araçları ile bayram alışverişi nedeniyle trafiğin yoğun olacağı, güzergâhların dışında alternatif yolları kullanmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. "

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız