SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet Genel Müdürü Malatya'da.. "Hiç Affımız Yok!"

0
Güncellendi - 2019-08-14 04:13:48
Emniyet Genel Müdürü Malatya'da..
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Malatya’da  Emniyet kontrol noktasında durarak durdurulan araçlardaki vatandaşlarla trafik kuralları konusunda sohbet edip, uyarılarda bulundu.

Malatya Ankara kara yolu Elemendik mevkisindeki kontrol noktasında ziyaret eden Aktaş, Vali Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bilgi aldı.

Aşırı hız, emniyet kemeri ve sürücülerin dinlenmesi konusunda uyarılarda bulunan Emniyet Genel Aktaş, düdük verdiği çocuklardan çalmalarını da istedi.

Aktaş çocuklara, “Babanız hata yaptığında hemen arkadan düdüğü çalıyoruz, aynen trafik polisi gibi. Öyle çok hız yaptığında düdüğü öttürüyoruz” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, kontrol ettiği bir araçta emniyet kemeri uyarısı yaparken arkada oturan çocukların kemer takmadığını görünce hemen uyarıda bulundu. Aktaş, “Kemer takmadan yola çıkmak yok, sizde taktınız mı kemerlerinizi” dedi ve çocukların kemer takmadığını görünce  “hemen takıyoruz” uyarısını yaptı.

Aktaş, emniyet kemerini takmayı yaygınlaştırmak için başlatılan “Kemerin ses getirsin”  çalışması hakkında da sürücülere ve yolculara bilgi verdi.

-“Amacımız vatandaşlarımızın kazasız belasız yolculuklarını tamamlayabilmeleri”

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş basın mensuplarına şu açıklamada bulundu:

“Hiç affımız yok, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, cep telefonu kullanmamalarını rica ediyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüz bu bayramda diğer bayramlarda olduğu gibi vatandaşlarımızın güven içerisinde sağ salım yolculuk yapabilmeleri için çok büyük çaplı tedbirler aldı, çok büyük çaplı hazırlıklar yaptı. Bu kapsamda günlük ortalama 7 bin 700 noktada yine günlük 13 bin 500 personelle tedbirlerini aldı tüm ülke genelinde. Bu 7 günlük süre içerisinde yaklaşık 65 bin noktada 100 bin civarında personelimiz dediğim gibi insanlarımızın rahat bir ortamda kazasız belasız bir yolculuk yapabilmeleri için tedbir aldılar. Bizlerde başta sayın içişleri bakanımız olmak üzere  Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ben dahil bütün yöneticileri, genel müdür yardımcıları, daire başkanlarımız, bunlara ilave 40’a yakın polis başmüfettişimiz ile birlikte sahada aldığımız bu tedbirleri yerinde inceliyoruz, yine var olan eksiklikleri tespit ettiğimiz noksanlıkları yerinde tespit ederek hızlıca gidermeye çalışıyoruz. Amacımız dediğim gibi vatandaşlarımızın kazasız belasız yolculuklarını tamamlayabilmeleri. Bu konuda tabi valiliklerimiz, bütün il emniyet teşkilatımız, canla başla görevini yapıyorlar, yapmaya devam edecekler.”

-“Maalesef çok farkında olunmayan yüksek bir tehlike”

“Vatandaşlarımızdan sürücülerimizden istirham ediyoruz, rica ediyoruz, güvenlik tedbirlerini elden bırakmayalım, trafik kurallarına uyalım ki sağ salim yerimize ulaşalım., Bayramlar bildiğiniz gibi millet olarak kutladığımız en önemli günlerimiz, en mutlu günlerimizi, mutlu günümüzü hata yaparak, acele ederek, kuralları ihmal ederek acıya dönüştürmeyelim, hem kendimiz için, hem de çevremiz için eşimiz, dostumuz için bu günlerimizi acıya dönüştürmeyelim. Özellikle hız limitlerine uyalım diyoruz. Bu konuyla ilgili de çok ciddi tedbirler aldık. Sizlerde gördünüz, bütün alt güzergahlarda radar uygulaması yapıyoruz. Dolayısıyla hiç affımız yok. Sürücülerimizin özellikle hız kurallarına uygulamalarını rica ediliyoruz. Yine cep telefonu kullanmamalarını istiyoruz. Sizlerde biliyorsunuz cep telefonu kullanımı kaza riskini yaklaşık 4 kat artırıyor, çok ciddi bir konu. Maalesef çok farkında olunmayan yüksek bir tehlike. O nedenle cep telefonu konusunda yine arkadaşlarımız bu uygulama noktalarında yüz yüze iletişime geçerek sürücülerimizi uyarıyorlar. Ayrıca emniyet kemeri çok çok önemli. Yine emniyet kemeri konusunda duyarlılığın arttırılması ile ilgili de arkadaşlarımız aynı şekilde ikazlarda bulunuyorlar. Ayrıca yine yüz yüze görüşme ile sürücülerimizin çok uzun süre direksiyon başında kalmalarından kaynaklı yorgunluklarını, uykulu hallerini de tespit ederek o konuda da kendilerini ikaz ediyorlar. Yapılan bilimsel çalışmalara göre 2 saatte bir sürücülerin en az bir 10 dakika mola vermeleri gerekiyor. “

“32,3 oranında azalma oldu”

“ 2019 yılının ilk 7 ayı ile bir 2018 yılının ilk 7 ayını kıyasladığımızda trafik kazalarında ölen kişi sayısında yüzde 32,3 oranında azalma oldu. Bu çok ciddi bir orandır, büyük bir gayret ile emeğin sonucudur Hedefimiz hiç bir vatandaşımızın ölmemesi ve burnunun kanamaması. “

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ömer (4 yıl önce)
    Sayın emniyet müdürüm kuyulu köyünün ordakı ışıklarda ışık ana yolda giden araclar için cok kısa yanıyor diğer kuyulu tarafında cıkan araclar biri için diğer onlarca arac bekliyor bu konuyu lütfen araştırıp incelermisiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arguvanlı (4 yıl önce)
    Malatya merkezde trafik kontrolü çok çok az. Telefonla konusanlar, hız sınırı ihlali yapanlar cok sayıda.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    DOĞRU HİÇ AFFINIZ YOK BİR ENGELLİYE ARKA ARKAYA 2 DEFA CEZA YAZDINIZ AYNI GÜN VE BİRGÜN SONRASI BUĞDA PAZARINDA AMA O DOLMUŞÇULARA GÜCÜNÜZ YETMİYOR VE HERGÜN ORADA PARK HALİNDE ARAÇLAR VAR HAKKIMI HELAL ETMİYORUM SİZE
    0
    0
    Yanıtla
  • Radar hamza (4 yıl önce)
    Sayın Aktaş Malatya ya kaç sâat de geldi acaba keşke bunu yazaydiniz 4.30 fk
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Şehir içi. Saldım çayıra ,mevlam kayıra afganistan sosakları gibi .ne trafik ne kural ne polis.adam ana yola park etmiş .ne arayan ne soran....
    0
    0
    Yanıtla
  • Alooo (4 yıl önce)
    Ağam eglenir bizimle??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Sırf kırmızı spor arabaya biniyorum diye ve plakam 33 olduğu için 4 ayda 100 puan ceza yedim. Ehliyetim 4 ay bloke oldu. Polisleriniz fakir ve köyde büyümüş insanlar. Kalkıp kendilerinden genç kişileri gereksiz durdurup ehliyetine sürekli ceza yazmak sizce ne kadar elit.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (4 yıl önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Babam 30 senedir kırmızı arabaya biniyor birgüne birgün haksız yere ceza yazılmadı kendisine büyük ihtimal ile trafikte tehlikeli araç kullanıyorsun bunu da görevini yapan polislere mal etmeye çalışıyorsun.Bu arada gariban be köylü olmak baba parası yemekten kat be kat daha şereflidir
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kachan (4 yıl önce)
    önce sehirici trafigini çözün siz. 3 gündür sıtmapınarı çarşı arası kapalı, sizin memurlarınızda ekip arabalarını gölgeye çekip içinde oturuyor. pqrk yasagı olan yere park edenlere, ters yöne girenlere birsey demiyorlar. yaya gecitlerinde durmak yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Şah Mustafa çok doğru yazmışsın belediye otobüslerinde o kadar yolcu doldurulmasını gören yok minibüsler de kapı açık giden mi desen yok yok. bu yaz klimaları da açmazlar bu sıcakta
    0
    0
    Yanıtla
  • Şah mustafa (4 yıl önce)
    Vatandaşa radardan kemerden vs on tane maddeden yazarlar ,minübusçü ise havali korna takar,kemer takmaz,ışık nedir uymaz el sallarlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)Şah mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim çok doğru söylüyorsunuz,Bir yetkili çıkıpta şu münübüsçülere ve taksi şoforlerine adam gibi araç kullanmasını bir söylese.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil Saygıner (4 yıl önce)Şah mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece minübüsler olsa iyi, belediye otobüsleri, kamyonlar ve taksiler. Bu dörtlüyü trafik kurallarına uymaya zorlamak, gerekirse şoförlerin ehliyetlerine el koymak, araçları bağlamak gerek. Aklıma gelmişken bunlara doğan, şahin türü kuş tipi araçları da katmak gerek.
    0
    0
    Yanıtla