SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet Hazır..

A- A+ PAYLAŞ

İlköğretim okulları ve liselerde yeni ders yılının başlaması öncesinde Emniyet Müdürlüğü, "okul" önlemlerini açıkladı.

Okulların 17 Eylül Pazartesi günü açılacak olmasına karşın, ilköğretim 1. sınıflarda eğitim ve öğretimin 10 Eylül'de başlaması nedeniyle, 10 Eylül Pazartesi gününden itibaren uygulanacak olan önlemlere ilişkin Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle:

"2007 -2008 Eğitim ve Öğretim Yılının 10 Eylül 2007 Pazartesi günü başlaması nedeniyle okul önleri ve çevresinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce bir takım tedbirler alınacaktır.

Bu kapsamda ;

— 10 Eylül 2007 Pazartesi gününden itibaren okullar ve çevresinde kesinlikle seyyar satıcı, dilenci, sigara satıcısı gibi kişilerin bulunmalarına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

— Okulların yakın çevrelerindeki kanuna aykırı içkili yerler, içki satan yerler ve umuma açık işyerleri tespit edilerek gerekli işlemler yapılacaktır.

— Okul çevresinde okul çetesi tabir edilen grupların oluşması engellenecektir

— Dilenci, Alkolik ve bimekan takımı kişilerin okul çevrelerine yaklaşmaları önlenerek buralardan uzaklaştırılacaktır.

— Öğrencilikle ilgisi olmayan şahıslar okul ve çevresine yaklaştırılmayacaktır.

— Ailelerin okula yeni başlayan çocuklarını alıştırmak amacı ile okullara gelip gidecekleri göz önüne alınarak ana arterlerde bulunan ve yoğunluk olması muhtemel okullarda gerekli trafik düzeni sağlanacaktır.

— 10 Eylül 2007 Pazartesi gününün okulların açıldığı ilk gün olması nedeni ile gerek okul servisleri gerek veli araçlarının trafiği etkileyici bir hal almasını önlemek maksadı ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri ve Amirlikleri gerekli Trafik tedbirlerini alarak Trafiğin akışını sağlayacaklardır.

— Uyuşturucu ile mücadele kapsamında özellikle Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlileri uyuşturucu madde satıcılarının ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları için tek tek sigara satan satıcıların okul ve çevrelerinde odaklanmalarına mani ve tespitine yönelik çalışmalarını hızlandıracaklardır.

— Bazı Okullardaki kayıt zorluğu, ders kitaplarının teminindeki güçlük, kitap fiyatların yüksek olması vb. benzeri bahanelerle bazı yasa dışı terör örgütü mensuplarının okul çevresindeki insanların suiistimal ederek kanunsuz gösterilere tevessül edebileceği, pankart asma, bildiri dağıtma, patlayıcı madde bırakma vb. gibi eylemlere girişebileceği göz önünde bulundurularak tedbirler alınacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız