SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet Kemeri Takana Karanfil

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:44
Emniyet Kemeri Takana Karanfil
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da emniyet kemeri uygulamasında başarı sağlandığı bildirildi. 2013-2014 yılları ‘emniyet kemeri, kask ve hız yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Malatya’da daha etkin önlemlerin alınacağı belirtildi. Emniyet kemeri takan 140 araç sürücüsüne karanfil ve broşür dağıtılarak çalışma yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi trafik sorunu gündemin birinci sırasında yer almaktadır. Her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazaları nedeniyle ya hayatını kaybetmekte, ya da yaralanıp sakat kalmaktadır. 30 yıl içerisinde Ülkemizde yaklaşık 12 milyon trafik kazası meydana gelmiş bu kazalar nedeniyle 163 bin kişi hayatını kaybederken 3,5 milyon vatandaşımızda yaralanmıştır. Yapılan araştırmalar neticesinde araçta emniyet kemeri takılı olması durumunda meydana gelen trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların yüzde 65 oranında azaldığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanımızın başkanlığında 30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulu 3. Toplantısıyla hayata geçirilen Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında; ülkemizde 2013-2014 yılları ‘emniyet kemeri, kask ve hız yılı’ ilan edilmiştir.

Emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulayarak, meydana gelen kazalarda can ve mal kaybının azaltılması amacıyla ; ülke genelinde başlatılan kampanyaya destek olarak 2014 yılında büyükşehir olacak ilimizde Mayıs ayında Sayın Valimizin öncülüğünde ‘Yavaş Git Ömrün Uzasın! Kemerini Tak Kayıtsız Olasın’ sloganı ile ‘Kemer Altındayım! Güvendeyim’ isimli proje uygulamaya konulmuş olup, proje kapsamında gerçekleştirilen emniyet kemeri kullanım oranlarının bilimsel ölçütlere göre ilk sayımı Mart ve Nisan aylarında yapılmıştır. Kasım ve Aralık aylarında yapılacak ikinci sayım öncesinde üniversite öğrencileri ile birlikte yapılan çalışmalarda, projemize örnek davranışları ile destek vererek emniyet kemeri takan 140 araç sürücüsüne karanfil ve broşür dağıtılarak çalışma yapılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız