SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyetçilere Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Emniyet mensuplarına 'Aile İçi Şiddete Son' adı altında bir seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Sosyal Hizmetler Uzmanı Neşe Hacısalihoğlu tarafından verilen 'aile içi şiddete son' isimli seminer, Emniyet mensuplarına grup grup olarak düzenlendi. Ailenin korunmasına dair kanunun uygulaması hakkında yönetmelik hakkında da bilgi aktaran Sosyal Hizmetler Uzmanı Neşe Hacısalihoğlu, şiddet ile ilgili bilgiler aktardı.

Fiziksel şiddet, sözel ve duygusal şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu, şiddet gören kişilerin yaşadıklarını şöyle sıraladı:

"Aşırı korku, ani seslere karşı aşırı tepki, yalnız sokağa çıkamama. Çarpıntı, halsizlik, bitkinlik. Öfke patlamaları, titreme, sık sık ağlama krizleri. Uyku sorunları. Korkulu rüya görme. Konuşurken göz iletişimi kuramama. Donuk bakma gibi fiziksel sorunlar. İçten içe aşırı kızgınlık ve intikal alma isteği. Unutkanlık, çekingenlik, umutsuzluk, çaresizlik. Güvensizlik. Kendini sevmeme. Geleceğe yönelik plan yapamama. Karar vermede güçlük. Kendinde bir sorun olduğuna inanma."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • muhammet Başkan (8 yıl önce)
    Neşe hanımı ilkokul arkadaşı olarak gururla takip ediyorum parmak bastığı konular malesef toplumumuzun kanayan yarası .neşe hanım gibiler çoğaldıkça inşallah çözümler gelir
    0
    0
    Yanıtla