SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyete TOMA Garajı İhalesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:49
Emniyete TOMA Garajı İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin, 6-8 Ekim'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen şiddet olaylarından sonra yeniden güvenlik politikalarına döndüğü ve bunun bir göstergesi olarak 300'ü aşkın yeni TOMA siparişi vermesi konusunda tartışmalar sürerken, Malatya Emniyet Müdürlüğü de 'Toma Garajı' yapım işi için ihale ilanı yayınladı. 

İhale ilanında yer alan bilgilere göre, TOMA garajı Malatya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü alanı içerisinde inşa edilecek. İşin yapım süresi ise 30 gün olarak belirtildi. 

İhale 4 Kasım'da 

Kamu İhale Kanunu'nun 19'ncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacağı ifade edilen ihale 4 Kasım 2014 tarihinde, Malatya Polisevi Şube Müdürlüğü arkasındaki İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. 

İhale ilanında, tekliflerin, ihale tarih ve saatine kadar Malatya Emniyet Müdürlüğü, İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü Etüd ve Proje Büro Amirliği adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebileceği kaydedildi. 

Cumhuriyet Yazarı Toker: "Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün TOMA Garajı İhalesi'nden Anlaşılıyor ki..."

Bu arada Cumhuriyet Gazetesi Çiğdem Toker, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Yakılan her TOMA için yeni 5 TOMA alacağız" şeklindeki açıklamasından sonra, hükümetin her kente, bir başka ilden takviye gerektirmeyecek sayıda TOMA siparişi verilmeye başlandığını yazdı. TOMA araçları için alınan tekliflere göre,  en düşük teklifi AKP'li Milletvekili İsmail Katmerci'nin sahibi olduğu Katmerciler Araç Üstü Ekipman A.Ş. 'nin verdiğini belirten Çiğdem Toker, toplamda 315 TOMA alınacağını, bu satın alma için 200 Milyon TL bütçe ayrıldığını yazdı. 

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker, hükümetin TOMA'lar için ayırdığı bu büyüklükteki bir bütçenin her ile, bir başka ilden takviye gerektirmeyecek kadar yüksek miktarda TOMA satın alınması anlamına geldiğini vurguladı. Toker, "Katmerciler, Bağış ve Huzur Hakkı Ödendi mi?" başlıklı yazısında, "Yine de yeni TOMA alımının, bu kez bütün illere, başka illerden takviye yapılmasını gerektirmeyecek çoklukta hedeflendiği, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün ihale ilanından anlaşılıyor. Malatya Emniyeti, 4 Kasım’da TOMA garajı ihalesine çıkıyor" görüşüne yer verdi. 

Toker'in, TOMA ihalesi (İlk 65 araç) konusunda yapıldığı ileri sürülen usulsüzlüklerin TBMM gündemine taşındığını da yazdı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız