SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyete Yeni Binalar Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:10:36
Emniyete Yeni Binalar Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı’nda, kayısıdaki don ve dolu hasar tespitinin biran önce açıklanarak, üreticilerin kredi ve elektrik borçlarının ertelenmesi istendi.

İl Özel İdaresi Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz ayı toplantılarını Naci Şavata’nın başkanlığında sürdüren İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, Meclis Divanı’na sunmuş olduğu önergede, Malatya’da meydana gelen don ve dolu hasarından dolayı kaysı üreticilerinin zor durumda olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan, “Özellikle üreticilerin kredi borçları ve elektrik borçlarının faizsiz ertelenmesi belirtiliyordu. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda ilimizde meydana gelen kayısılardaki don ve dolu hasarından dolayı üreticiler zor durumda olduklarından dolayı üreticilerin kredi borçları ve elektrik borçlarının faizsiz ertelenmesi konusunda Malatya Milletvekillerimiz ile yapılan görüşmeler neticesinde Sayın Milletvekillerimizin Maliye Bakanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile bu konuda görüştüklerine ve gerekli çalışmaların devam ettiklerini belirtmişlerdir” dedi.

Kayısıdaki don ve dolu hasar tespitinin biran önce açıklanarak, üreticilerin kredi ve elektrik borçlarının ertelenmesi talep edildi.

Bu konuda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden bir yetkilinin Cuma günü meclise davet edilerek, bilgi verilmesi istendi.

İki Emniyet Binası Yapılacak

Gündemin diğer maddesi olan İçişleri Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İsmetiye Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yaklaşık 5 dönüm taşınmazın üzerine Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması amacıyla, söz konusu taşınmazın Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

Eski Arapgir Garajı yerine Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının yapılacağı bildirildi.

Malatya’nın büyükşehir olması ile iki merkez ilçeye ayrılıp, Battalgazi ve Yeşilyurt isimleriyle merkez ilçe sınırları içerisinde kurulacak olan emniyet yeri binalarının belirlendiği ifade edildi.

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının eski Arapgir Garajı yerine, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da MAŞTİ yanındaki emniyet kademesi yerine yapılmasının planlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca aşağıdaki iki konu da görüşülüp karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi mevcut yatırım programları bitirildikten sonra Arapgir ilçesi Yaylacık köyü ile Sarıçiçek yaylası arasındaki mevcut yolun yatırım programına alınarak bakım ve onarımının yapılması ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

 

İçişleri Komisyonu’nda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi mevcut yatırım programları bitirildikten sonra Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey beldesi Ören Daztepe mevkiindeki yolun yatırım programına alınarak bakım ve onarımının yapılması ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

 

"Birçok Oyun Oynandı"

 

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Sivas ve Başbağlar katliamları ile Türkiye üzerine oynanan oyunlar da dile getirildi.

İl Özel İdaresi Salonu’nda, Naci Şavata’nın başkanlığında Temmuz dönemi toplantıları devam ederken, toplantı başlamadan gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan İl Genel Meclisi Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, Sivas katliamının yıldönümü olması nedeniyle birkaç cümle söylemek istediğini belirterek, “2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin yakılıp insanlarımızın katledilmesinin yıldönümüdür. Bu nedenle hem Sivas katliamını hem de ondan sonra gerçekleştirilen Erzincan Başbağlar katliamını kınıyorum. Faillerin cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Naki Düzova, “2 Temmuz’daki olayları kınıyor ve ölenleri rahmetle anıyoruz. Türkiye’de bu gibi olayların olmaması hepimizin temennisidir. 1993 yılında sadece 2 Temmuz Sivas katliamı olmadı. Uğur Mumcu öldürüldü. Eşref Bitlis, Adnan Kahveci ve Turgut Özal’ın ölümü hep şüpheli görüldü” diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise “Türkiye’de darbe öncesi kargaşa meydana getirip, darbelere zemin hazırlamak için birçok oyun oynandı. Sağ olsun, sol olsun yapılan işlerin temelinde darbeler var” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra görüşlerini dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, “Irkımız bir. Aynı anne ve babanın torunlarıyız. Adem ve Havva’nın torunlarıyız. Sonra inançlar değişmiş. Hepimizin Rabbi bir. Hepimizin peygamberi aynı. Ancak bizleri birbirimize düşürüp, emellerine ulaşmak isteyenler var. Onlara fırsat vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız