SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyetin Sosyal Projeleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:27
Emniyetin Sosyal Projeleri
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü'nün Umutlarımız Yeşersin Projesi ve Deniz Yıldızı Projesi ile gençler eğitiliyor. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Umutlarımız Yeşersin Projesi, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP), İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve TOBB Başkanlığı tarafından; 2 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Kurumlar arası İşbirliği ve Koordinasyon Projesidir

Umutlarımız Yeşersin (ÇOGEP) Projesi kapsamında 60 çocuğa okula devamlarını sağlamak, eksik olan eğitim giderlerini karşılamak için ayakkabı, eşofman takımı, mont-kaban, okul çantası ve 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak kadar kırtasiye paketi dağıtılmıştır.

Ayrıca çocukların aileleriyle, çocuk gelişimi, ebeveyn eğitimi, ergenlik problemleri, güvenli internet kullanımı, madde bağımlılığı, aile içi şiddet konuları hakkında farkındalık oluşturmak için görüşmeler yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Deniz Yıldızı Projesi hakkında da şunlar belirtildi:

“SODES: Kalkınma Bakanlığı tarafından Finanse edilen Sosyal-Kültürel-İstihdam İçeren Sosyal destek projeleridir. Çocukların toplumsallaşmasına katkıda bulunmak hayata pozitif bakmalarını sağlamak, suça sürüklenmelerini önlemek için yapılan projedir.Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen, Malatya Valiliği tarafından koordine edilen Deniz Yıldızı projesi ile bu çocukların, suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesi, çocukların içinde bulundukları olumsuz sosyal çevreden uzaklaştırılması, ailelerine ve topluma faydalı bireyler haline getirilmesi amaçlanmıştır.

Bu amaç çerçevesinde 24 Haziran 2014 tarihinde başlatılan ve 13 Eylül 2014 tarihinde sona eren 10-14 yaş grubunda bulunan 30 çocuğun katıldığı 3 ay süreli Futbol kursu düzenlenmiştir. Bu kursa katılan, antrenmanlarda üstün başarı gösteren, disiplinli 5 yetenekli çocuk seçilmiştir

Bu yetenekli çocukların ilimizde faaliyet gösteren kulüplerde lisanslı sporcu olmaları sağlanacaktır. Futbol kursuna katılan 30 çocuğa ayrı ayrı forma, şort, ayakkabı tozluk ve tişört verilmiştir. Çocuklara antrenman çalışmalarında kullanmaları için 10 adet futbol topu ve 5 adet kaleci eldiveni alınmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız