SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emniyette Kafam Güzeldi.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşık 7 ay önce bir birahanede meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın ilk duruşmasında cinayet sanığı verdiği ifadesinde cinayeti işlemediğini belirterek, “Olay sırasında benden başka kimsede bıçak görmedim, ancak ben bıçağı sadece salladım” dedi. Mahkeme heyeti olay gününe ilişkin olarak değişik güvenlik kameralarından alınmış görüntüleri izlettirdiğinde ise cinayet sanığı, “Görüntüde Salih Kaplan'a doğru elimdeki bıçakla hamle yaptığım doğrudur ancak bıçak ona değmedi, sadece savurdum, benim Salih Kaplan'a bıçakla hamle yaptığım doğrudur ancak ben vurmadım, nasıl yaralandı bilmiyorum” dedi. Cinayette ölen şahsın eşi ise mahkemede, “Benim eşim hayatında hiç alkol almamıştır. Sadece kahveye gider gelirdi. O gün de ilk defa öyle bir ortama girmiş” dedi.

SEBEP  700 TL'LİK HESAP

Olay, 21 Mayıs 2015 tarihinde gece 00.10 sularında Cezmi Kartay Caddesi'nde eğlence merkezlerinin bulunduğu binadaki bir birahanede meydana gelmişti. Birahanede 700 TL hesap çıkartılması nedeniyle müşteriler ile çalışanlar arasında önce birahanede, ardından ise cadded devam eden kavgada Salih Kaplan adlı şahıs bıçakla öldürülmüş, 5 kişi ise bıçakla ve darp sonucunda yaralanmıştı.

Cinayet olayı ile ilgili olarak ilk duruşma Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Lütfi Kesgin ile tutuksuz sanıklar C.A., A.T.ve T.E. ile müştekiler S.K., S.K., R.B. hazır bulundular.

Duruşmada, birahaneye gelen 4 kişilik arkadaş grubunun çıkartılan 700 TL tutarındaki hesaba itiraz etmesi nedeniyle oyayın çıktığı iddia edildi.

“OLAYDA BIÇAK SADECE BENDEYDİ, ÖLENİ KİM BIÇAKLADI BİLMİYORUM”

Mahkeme Heyeti önünde ifade veren Lütfi Kesgin, kendisinin cinayeti işlemediğini ileri sürerek, “Herkes birbirine vuruyordu, ben elimdeki bıçak ile sağa sola o kalabalıkta salladım, ben sadece bıçağı salladım, ancak kimseye saplamadım, olay sırasında sadece T.’nin bana vermiş olduğu bıçak vardı, onun dışında kimsede bıçak görmedim. Ben o kavga sırasında sadece bıçak salladım, o da kimseye değmedi, dolayısı ile bıçakla kimin tarafından yaralandığını, yine S.K.’yı  kimin yaralarlığını görmedim. Olay sırasında benden başka kimsede bıçak görmedim, ancak ben bıçağı sadece salladım” dedi.

“EMNİYET’TE KAFAM GÜZELDİ”

 Emniyet’te ifade verirken, ifadesine giren avukat tarafından tehdit edildiğini iddia eden sanık Lütfi Kesgin, “Avukat beni zorladı ve ‘bu şekilde ifade vermezsen aileni öldürürüz’ dedi. Ben bu şekilde korktuğum için emniyette bana okuduğunuz şekilde ifade verdim, o ifadem doğru değildir, kabul etmiyorum. Benim emniyet huzurunda vermiş olduğum ifadem doğru değildir, o sırada kafam güzeldi”  iddiasında bulundu. Sanık, olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı ve nöbetçi mahkeme huzurunda verdiği ifadeleri de kabul etmedi.

“SADECE BIÇAĞI SAVURDUM, SAPLAMADIM”

Mahkeme heyeti, olayın meydan geldiği birahane ile iş merkezinin iç ve dış mekanlarını gösteren güvenlik kamerasının olay gününe ait görüntülerini izlettirmesi üzerine sanık Lütfi Kesgin, “Görüntüde Salih Kaplan'a doğru elimdeki bıçakla hamle yaptığım doğrudur ancak bıçak ona değmedi, sadece savurdum, benim Salih Kaplan'a bıçakla hamle yaptığım doğrudur ancak ben vurmadım, nasıl yaralandı bilmiyorum. Diğer birahanenin kamerasındaki görüntüde benim bıçakla Salih Kaplan'a doğru hamle yaptığım ve Salih'in karın bölgesi kanlı vaziyette pasajdan çıktığı görünüyor ise de ben sadece bıçağı savurdum, saplamadım, o sırada kimin onu bıçakla yaraladığını bilmiyorum. Pasajın önündeki caddeyi gösteren kamera görüntünün devamında da Serdal'a yönelik birkaç defa bu şekilde bıçak ile hamle yaptığım görünmüş ise de sadece savurdum, saplamadım”  diye konuştu. 

“EŞİM HAYATINDA HİÇ ALKOL ALMAMIŞTIR”

Ölen Salih Kaplan’ın eşi Ç.K. ise mahkemede, “Ölen Salih Kaplan benim eşimdir. Benim eşim hayatında hiç alkol almamıştır. Sadece kahveye gider gelirdi. O gün de ilk defa öyle bir ortama girmiş. Tarafları tanımam. Olayı bizzat görmedim. Ancak sanıkların hepsinden şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Ayrıca sanıklara karşı maddi manevi tazminat davası açacağım” dedi. 

HİÇ KİMSE GÖRMEMİŞ…

Duruşmada dinlenen tutuksuz sanıklar, olayda yaralanan müştekiler ve olayın tanıkları mahkeme huzurunda verdikleri ifadelerinde cinayette ölen Salih Kaplan’ın kim tarafından bıçaklandığını görmediklerini iddia ettiler. 

KAVGA GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, cinayet dosyasında, olayı kaydeden güvenlik kamerası görüntüleri de yer alıyor. Polisin olaydan sonra kavganın meydana geldiği birahane ile, olay bölgesini gösteren diğer birahanelerin ve iş merkezinin iç ve dış kısmını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini alarak dosyaya eklediği  güvenlik kamerası görüntülerinde kavga olayının tüm detayları yer alıyor.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız