SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyette 'Prosedür' Ataması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:51:52
Emniyette 'Prosedür' Ataması
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın 3 Mayıs Pazar günü Resmi Gazete'de yayınlanan Emniyet Müdürlüğü kararnamesiyle, Malatya Emniyet Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra 4 Aralık 2014'de mahkeme kararıyla göreve dönen, bundan 8 gün sonra da "bir soruşturma gerekçesiyle açığa alınan" Mustafa Aygün'ün yerine yeniden atanan Dr. Ömer Urhal'ın asaleten ataması yapıldı. Aynı kararnameyle, daha önce "açıkta" olan Mustafa Aygün de merkeze alındı.

ATAMA TRAFİĞİ..

9 Ocak 2014'te Emniyet Müdürü Mustafa Aygün görevden alınmış, yerine Nuri Uluayak atanmış, Uluayak da 14 Mayıs 2014'de görevden alınıp, yerine Dr. Ömer Urhal getirilmişti. Mustafa Aygün, İdari Yargı kararıyla 4 Aralık 2014 günü göreve iade edilince, Dr. Urhal Ankara'ya dönmüştü. Aygün'ün 8 gün sonra, hakkında sürdürülen bir soruşturma nedeniyle açığa alınmasıyla, Malatya Emniyet Müdürlüğü görevi bir kez daha boşalmıştı. Müdürlüğe vekaleten yeniden getirilen Dr. Urhal, 12 Aralık 2014 günü Malatya'ya gelerek göreve başlamıştı. Dr. Urhal, bu tarihten beri Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunuyor. 3 Mayıs 2015 günkü kararnameyle Mustafa Aygün bir kez daha görevden alınırken, Dr. Ömer Urhal'ın "asaleten" ataması yapıldı.

SON KARARNAME..

3 Mayıs 2015 günkü Resmi Gazete'de, Malatya dışında bazı illerin Emniyet Müdürlüklerinde de görev değişiklikleri oldu.

Görevden alma ve atamalarla ilgili 3'lü kararname şöyle:

"1 – Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali OKAN’ın,

Giresun Emniyet Müdürü Hikmet BULAK’ın,

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa AYGÜN’ün,

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa AKTAŞ’ın,

Tokat Emniyet Müdürü Osman BALCI’nın

başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmaları,

2 – Batman Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Necati DENİZCİ’nin,

Giresun Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Uğur ÖZTÜRK’ün,

Malatya Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Dr. Ömer URHAL’ın,

Sakarya Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Osman BABADAĞI’nın,

Tokat Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Fikri YALMAN’ın

atanmaları, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi, 3201 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız