SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet'ten Bayram Tedbirleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:13:09
Emniyet'ten Bayram Tedbirleri
A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzur ortamında geçirmesi için Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik ve trafik önlemlerini arttırdığı bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce, kutlanacak Ramazan Bayramı boyunca Malatyalı vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için şehirdeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak bayram öncesi bir dizi tedbir alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Asayiş yönünden Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla şehrin her noktasında güvenlik önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirileceğinin bildirildiği açıklamada, “Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, mezarlıklar, otogar, gar, kapalı ve açık otoparklarda ve umuma açık yerler ile halka açık olan park, bahçe ile meydanlarda ve Ramazan Bayramı kılınacak olan camiler çevresinde, bayram namazı ile ilgili asayişi ilgilendiren muhtemel olaylara karşı ekip ve personel sayısı arttırılacaktır. Şehrin hareketli noktaları sivil ekipler, yaya devriyeler ve Asayiş ekiplerince kontrol altına alınacaktır.

Trafik yönünden, Ramazan Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşanması beklenilen ana güzergahlar ile alış veriş merkezleri civarında trafik akışını rahat ve sorunsuz olarak sağlamak amacıyla, görevli ekip ve personel sayısı arttırılmış, şehirlerarası otobüs terminalinde vatandaşlarımızın güvenli seyahat edebilmesi için denetimlere ağırlık verilerek, trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı müdahale etmek, vatandaşlarımızın trafik ile ilgili müracaatlarını değerlendirmek amacıyla gerekli tedbirler üst seviyeye çıkarılacaktır” denildi.

Karayollarında trafik yoğunluğu özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde çok önemli oranlarda artış göstermekte ve yol kullanıcılarının gidecekleri yere biran önce ulaşma istekleri ile birlikte trafik kural ihlallerinin de yoğunlaştığı bilindiği hatırlatılarak, daha sonra şunlar belirtildi:

“Bu nedenle sürücülerin, trafik kural ve kaidelerine, özellikle de kazaların başlıca sebepleri arasında bulunan şehir içi ve şehirler arası yollardaki hız limitlerine önemle uymalarını, uykusuz ve yorgun bir şekilde araç kullanmamaları, özellikle emniyet kemerlerini mutlaka takmaları ve yanındakilere taktırmaları gerekmektedir.

Ayrıca sürücülerin yola çıkmadan önce; araçlarının varsa teknik yönden aksaklığını gidermeleri, aşınmış lastikle yola çıkmamaları, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığını kontrol etmeleri, far ayarlarını yaptırmaları, araçlarında yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gereçleri bulundurmaları ve böylece halkımızın huzur ve güven ortamı içerisinde Ramazan Bayramı geçirmelerini temenni ediyoruz. “Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir” sloganıyla vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimizle kutlar sağlık, mutluluk, esenlik ve kazasız günler dileriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız