SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet'ten Demirtaş'a Yalanlama

A- A+ PAYLAŞ

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'in partisinin Malatya İl Başkanlığı'nın saldırıya uğradığı iddiasını Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya yalanladı.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, parti meclisinde konuşan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın DTP Malatya İl Başkanlığı'nın saldırıya uğradığı iddiasını yalanlayarak, "Bize intikal etmiş bir konu ve olay yoktur. Bu konuda bize herhangi bir şikayet ulaşmamıştır" dedi.

Emniyet Müdürü Kahya, DTP Malatya İl Başkanlığı'nın bulunduğu binada son olarak küçük çapta yangın çıktığını ancak bu yangının DTP ile bir alakasının bulunmadığını belirterek, "Yangın partinin alt katındaki kahvehanenin bacasından çıktı. Baca ise partinin faaliyet gösterdiği dairenin balkonundan geçiyor. Bu yangın olayının DTP ile bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Yangınla ilgili olarak 14 Kasım tarihli Polis Vukuat Raporu'nda ise şu bilgiler yeraldı:

"Suçun Nev'i: D.. PARTİ BİNASI ODUNLUĞUNDA YANGIN
Suçun Yeri: D.. Parti Binası Odunluğu
Suçun Tarihi: 13/11/2007günü saat 09.00 sıraları
Müşteki: B.T.: H. B.oğlu 1977 Malatya doğumlu
Şüpheli: FAİLİ MEÇHUL
Olayın Özeti: 13/11/2007 günü yukarıda belirtilen adreste meydana gelen yangın olayı ile ilgili müşteki ifadesinde, yangın olduğunun kendisine telefonla bildirildiğini, olay yerine geldiğinde yangının söndürüldüğünü, şüphelendiği kimsenin olmadığını ve olay ile ilgili kimseden şikayetçi olmadığını beyan etmiş olup, olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

Kahya, ayrıca eski DTP İl Başkanı Nuray Kılıç'ın tehdit edilmesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada şüphelinin yakalandığını ve adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız