SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyetten Hanımlara 'Mektup'..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, hırsızlığa ve dolandırıcılığa karşı ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla ev hanımlarına tek tek mektup gönderiyor. Mektuplar, okullardaki öğrencilere, annelerinin ismi yazılarak teslim ediliyor.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kent genelinde ailelerin hırsızlığa ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılması için Toplum destekli Polis Bürosu aracılığı ile mektup uygulamasını başlattı.

Mektup uygulamasının ilk ayağı Fatih İlköğretim Okulu'nda başlatıldı. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, bir sınıfa girerek burada çocukların annelerinin adına yazılan mektupları teslim etti.

Mektupları çocuklardan annelerine teslim etmelerini isteyen Kahya, çocuklardan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmalarını istedi. Kahya, amaçlarının vatandaşların günlük hayatlarında emniyet ve güven duygusu içerisinde yaşayabilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, basit ama etkili yöntemlerle vatandaşların hem kendilerini ve hem de sevdiklerini koruyabileceğini söyledi.

Kahya, mektupta ailelere hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı tavsiyelerde bulunarak, ailelerin çocuklarını kesinlikle polis, asker ve doktordan korkutmamasını istedi.

Evlere görevli olarak gelen şahıslardan mutlaka kimlik sorulmasını da isteyen Kahya, evde zil çaldığında gelen şahsa mutlaka "kim o" diye sorulmasını da istedi.
Evlere ve apartmanlara mutlaka kamera ve güvenlik sistemi kurulmasını da istediklerini mektubunda anlatan Kahya, evden uzun süreli ayrılan komşuların mektup ve faturalarının diğer komşularca alınması durumunda, o evin uzun sür e boş olduğunu hissettirilmemesini istedi.

Kahya mektubun son bölümünde ise, 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarlarda bir kısım vatandaşların ev adreslerini mahalle, cadde, sokak kapı numarası olarak bilmediğinin anlaşıldığını belirterek, tüm aile fertlerine ev adreslerinin tam olarak öğretilmesini ifade etti.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Bütün ailelere göndereceğiz. İlk etapta 20 bin aileye mektup göndereceğiz" dedi.

Mektup organizasyonunu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu yürütüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız