SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Emniyet’ten “POS Tefeciliği”  Operasyonu

0
Güncellendi - 2018-03-17 03:30:46
Emniyet’ten “POS Tefeciliği”  Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da “POS Tefeciliğine” yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ve Vergi Dairesi elemanları 4 işyerine baskın yaptı. Operasyonda KOM Şubesi ekipleri 6 şüpheli hakkında işlem başlattı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince POS Tefeciliğine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda;  Kuyumcular Sokakta faaliyet gösteren 4 ayrı işyerine operasyon düzenlendi. Malatya Vergi Dairesi’nden görevli personelinde eşlik ettiği operasyonda 14 adet başka şahıs ve şirketlere ait POS cihazı, 12 adet başka şahıslara ait kredi kartı,  Çok sayıda kredi kartı slipleri, fatura, başka şirketlere ait kaşe ve başka şahısların kredi kartı numaraları ve şifrelerinin olduğu dökümanlara el konuldu. KOM Şubesi ekiplerince işyeri sahipleri ve çalışanlarından oluşan toplam 6 şüpheli hakkında “Tefecilik” iddiasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

-Mal ve hizmet alımı olmadan komisyon karşılığında işlem..

“POS Tefeciliği” operasyonunun baskın yapılan işyerlerinde herhangi bir mal ve hizmet alım satım işlemi olmaksızın işlem gerçekleştirilmiş gibi gösterilerek, belirli komisyon karşılığında, genelde yüzde 2-5 oranlarında çekilen para miktarına,  yapılan taksitlendirme sayısına veya ödenen kredi kartı borcuna göre pos tefeciliği suçunun işlendiği iddiasının tespit edilmesi üzerine düzenlendiği öğrenildi.

 -Polis yapılan işlemleri tespit etti

Operasyon sonucunda; komisyon karşılığında tefecilik yaptığı iddia edilen şüphelilerin,  işyerlerinde kendilerine, yakınlarına veya anlaşmalı oldukları üçüncü kişilere veya şirketlere ait kredi kartlarını ve pos cihazlarını kullanarak kredi kartı borcu olan kişilerin kart borçlarını ödedikleri, ya da bu kişilerin kredi kartından çekim yaparak belirli komisyon karşılığında elden para ödediklerinin tespit edildiği de öğrenildi.

Bu arada, KOM Şubesi ekiplerinin mali suçlara yönelik olarak araştırma ve inceleme çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • mustafa kaya (6 yıl önce)
    sonucta o 4 işyeri vergi dairresine kayıtlı degilmi pos makinesinden de işlem tabi yapildıgında belirli bir ücret alınıyor bu her yerde öyle zaten mesala mobilya alacaksın diyorki peşin fiyatımız bu kartttan oldugu zaman bu fiyatt sonucta ne oluyorsa yine kucuk esnafa oluyor bizim bildigimiz tefecinin vergi levhası olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (6 yıl önce)mustafa kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Küçük esnafla ne alakası var bu konunun, haberi anlayamadın herhalde sen.Herhangi bir mal alım satım konusu ortada yok.Sadece kredi kartında ödeme güçlüğü çekenler icraya biraz daha geç düşmek için belirli komisyon karşılığı alışveriş yapılıyor gibi gösteriliyor.Tabi faturada kesiliyor, fakat KDV si olmayan kontör gösteriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (6 yıl önce)
    Memleket ı satmayı,hileyi,hurdayi büyüklerden öğrenir küçükler.insani tefeciye yönlendiren süreci kimse sorgulamiyor.Bu arada Marmara üniversitesi de satıldı.Tekel,sümer bizlere ömür.E malum şeker fabrikası gidiyor.Egitim yapılmasın diye öğretmen ler itibarsizlstiriliyor . İstenen tablo budur.Ceteler,mafya, hırsızlık v.b.Helal haram rayından çıktı birkez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Tosuncuk insanımızı tokatlayip kaçıp gidiyor insanımızı anlamış değilim ne olduğu belirsiz tosuncugun hesabına para yatiriyorsunuz değerli dostlar soğan ekmek yiyin butcenizi asmayin kredi kartina yuklenmeyin tefecinin yanından geçmeyin en büyük mutluluğun sağlık olduğunu unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Emniyet bu konuda çok iyi ama sokaktaki pisliklere gelince yok eski tofaşlar ek sozu öyle bir ses çıkarıyor ki polisin yanından geç iyor o halde polis bakıyor ve bunlar tehlike saçıyor emniyetin acil bu işe el atması lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    KENDİ GELECEĞİNİ TALAN EDEN ZİHNİYET SONU HÜSRAN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer (6 yıl önce)
    Malatya da suç unsuru olarak yok yok terör hariç her şey var inş idarecilerimiz güvenli bi Malatya için kafa yorarlar şu durumda şehirde uyuşturucudan tut tefecilik yani hertürlü pislik var ve önlenemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Bazen düşünüyorum bu ülke Müslüman olmasına rağmen bu kadar yalan yanlış harama dikkat etmeme haksızlık torpil adam kayırma nasıl olur diyorum anlamış değilim 25 yaşında bir kişi çiftlik bank kuruyor halkı tokatliyor ne devlet müdahale ediyor nede insanımız ben paramı neden bir kişinin hesabına yatirayim diyor Allah sonumuzu hayreylesin diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Malatya emniyetine teşekkürler.Kuyumcular çarşısında bazı dükkanlarda pos tefeciligi yapılıyor.Dikkat ederseniz vitrinde 2 tane çeyrek altın olmayan fakat en az 10 tane banka posu mevcut dükkanlar insanların canını yakamayacaklar artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Yapanlar belli sıfır Mercedes e binip tefecilik yapıyorlar bu şekilde
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işi yapanlar en iyisine binsinler. Çünkü zor iş bu işler herkes yapamaz. Ayrıca Mercedes den aşagışı belki kurtarmıyordur. Senin Mercedes araban ve yüreğin YÖK Mahmut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl tefeci Bankacılar onlara el atsınlar.Kredi kartına nakit çekimine 100 de 13 faiz alıyorlar.Bu insanlar vatandaşın borcunu ödüyorlar 12 ay taksit yapıyorlar 100 de 3 e.Şİmdi söyleyin kim tefeci...?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayırdır Mahmut senin paranla mı biniyor
    0
    0
    Yanıtla