SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Emsalsiz Kahramanlık Destanı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:13:14
'Emsalsiz Kahramanlık Destanı'
A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü dolayısıyla, daha önce mesaj yayınlayan Vali Süleyman Kamçı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan sonra birçok siyasi, yönetici ve çeşitli kuruluş temsilcisi mesaj yayınladılar.

Çanakkale Zaferi nedeniyle yapılan açıklamalar ve mesajlar şöyle:

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR ÇALIK..

AKP Malatya Milletvekili Çalık'ın açıklaması:

"Bugün 100. yıl dönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi, bir askeri başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şahadet şerbetiyle yoğrulmuş bir kahramanlık destanıdır.

Çağlar boyunca aziz milletimizden başka kimseye nasip olmayan bu yiğitlik destanı, yeniden uyanışa, şahlanışa ve yeniden yükselişe işaret olarak kabul edilmiştir.

Çanakkale’de, Allah yolunda, din, iman, vatan, bayrak, hak ve mukaddesât adına gözünü kırpmadan savaşan milletimiz, çağın en modern silahlarına karşı, inancın yiğitliğe dönüşünü temsil etmiştir.

Yüce Rabbimiz Âl-i İmrân Suresi’nde, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar.” buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) ise, “Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünyaya bir daha dönmeyi arzu etmez. Ancak şehit bunun dışındadır. O cennette gördüğü yüksek itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister.”  şeklinde buyurmuşlardır.

Bundan tam 100 yıl önce de aziz milletimiz, İ’lâ-yı kelimetullah için mücadele ederek, yüce dinimiz için canını feda etmiştir. Onlar bu vatan için şehabet şerbetini içmiş ve dinimizin izzeti şerefini korumuşlardır.

Çanakkale’de inanç dersi veren kahraman Mehmetçik, Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı susturmamak için yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde kahramanca çarpışırken, hiçbir şekilde geri çekilmeyi düşünmemiştir.

Milletimiz, Çanakkale’de toprağı kanı ile sulayarak, “Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır” düsturunca Anadolu’yu vatan toprağı haline getirmiştir.

Çanakkale’de bir güneş gibi parıldayan aziz milletimiz, bir hilal uğruna gözünü kırpmadan mücadele etmiştir.

Ancak unutmamak gerekir ki;

Çanakkale sadece aziz milletimizin değil,  tüm İslam âleminin parıldayan bayrağıdır.

Çanakkale, Anadolu’dur.

Çanakkale, Şam’dır. Bağdat’tır.

Çanakkale Filistin’dir. Beyrut’tur.

Çanakkale, Kahire’dir. Kosova’dır.

Çanakkale Üsküp’tür, Saray-Bosna’dır.

Bir millet olarak bugün bize düşen ise, Şam’ın Bağdat’ın, Filistin’in, Kahire’nin, Üsküp’ün ve Bosna’nın bayrağını yere düşürmemektir.

Bize düşen al bayrağı kanıyla sulayan şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmaktır. 

Bize düşen Çanakkale’nin ruhunu gelecek nesillerimize aktarmak ve İstiklalimizi korumaktır. 

Unutulmaması gerekir ki, Çanakkale ruhuna sahip bir milletin başarısızlık gibi bir lüksü yoktur. 

Bu düşünceler ile zaferin 100. yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları Çanakkale’de içtikleri şehabet şerbetiyle vatan yapan kahraman yiğitlerimizi Rahmetle ve saygıyla anıyorum."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA..

CHP Malatya Milletvekili CVeli Ağbaba, Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Anadolu halkının 100 sene önce Çanakkale’de emperyalizme dur dediğini belirten Ağbaba, Anadolu’yu bölmek, parçalamak ve paylaşmak niyetinde olan emperyalist devletlere Çanakkale’de tarihi bir ders verildiğini ifade etti.

Ağbaba, “Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasının arkasında, Anadolu Halkının vatanını koruma isteği ve bir arada kardeşçe yaşama ideali vardır. Çanakkale Zaferi; Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşması ve Cumhuriyet’imizin kuruluşuna kadar süren mücadelenin ilk halkasıdır. Bu büyük direniş destanının 100. Yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” dedirten ve hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi.

AKP MİLLETVEKİLİ ÖMER FARUK ÖZ..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, şu mesajı yayınladı:

"Çanakkale Zaferi, maddi ve manevi bütün değerleriyle yok edilmek istenen aziz milletimizin emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. 

18 Mart 1915 yılında tam 100 yıl önce, dünyada güçlü çok sayıda ülke birleşerek, sömergelerinden de asker toplayarak üzerimize yürüdüğü bir zamanda milletimiz kenetlenerek, sayı ve teknik imkânları kat kat üstün düşman kuvvetlerini sarsılmaz iman ve azimleriyle dize getirmiştir. 

Çanakkale Zaferi; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arabıyla bu coğrafyada yaşayan insanların, birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya geldiklerinde neler yapabileceğinin en güzel örneğidir.

İman dolu göğüslerini siper ederek Çanakkale’yi geçilmez kılan bir ecdadın torunları olarak Çanakkale savaşının tarihî, siyasi ve askeri muhteviyatını daima hafızamızda canlı tutmak zorundayız. 

Bu kapsamda her ilimizin görünür bir yerinde, kamu kurumlarında, kültür merkezlerinde, eğitim kurumlarımızda Çanakkale ruhunu yansıtacak materyallerin yer almasını sağlamalıyız. 

Bu öncelikle şehitlerimize karşı görevimiz olmakla birlikte; ecdadımızdan bizlere yadigar, bu topraklarda kardeşçe ilelebet varlığımızı sürdürmemiz içinde daima hatırımızda tutmamız gereken derstir. 

Çanakkale savaşları bütün dünyada hayret ve hayranlıkla karşılanan birçok olaya sahne olmuştur. Mehmetçiğimiz hem askeri alanda hem de insani değerler bağlamında destan yazmıştır.

 Düşmanı önce insan olarak gören, yaralıyı alıp tedavi eden, düşman askerine su ikram eden Türk askeri tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu değerler,  kiminle hangi milletle savaştığını dahi bilmeden dünyanın dört bir yanından gelen milletlerin hafızalarında, anılarında hala yaşamaktadır.  

Günümüzde yaşanan vahşi ve saldırgan terör olayları ve savaşları bertaraf edebilmek için Çanakkale ruhunu yeniden hatırlamaya mecburuz.

Çanakkale Zaferini Anma Günü ile birlikte Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı gün münasebetiyle, başta Çanakkale olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sağ olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

AKP MİLLETVEKİLİ CEMAL AKIN..

AKP Malatya Milletvekili Akın, şu mesajı yayınladı:

"Bugün 18 Mart Şehitler Günü, aynı zamanda Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümüdür.

Birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş Aziz Milletimiz, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Bu zaferle milletimiz, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmıştır. Çanakkale Zaferi, inancın, azmin, kararlılığın, birlik ve beraberliğin simgesidir. 

Ayrıca Malatyalı olarak Çanakkale Zaferinden dolayı müstesna bir mutluluğa sahibiz. Prof. Dr. Yılmaz ÖZTUNA ;”Zaferin kazanılmasının iki temel sebebi vardır. Bunlardan birisi Sultan 2. Abdülhamit Han’ın o zamana göre son model topları Krupp fabrikasına imal ettirerek Çanakkale Boğazındaki tabyalara yerleştirmiş olması, bir diğeri de o tarihte tümgeneral rütbesi ile Osmanlı Ordusunun en yetenekli ve tecrübeli komutanlarından Cevat ÇOBANLI Paşa’nın bu harbi idare etmiş olmasıdır”. demektedir. Cevat ÇOBANLI Paşayı da Malatya’mız yetiştirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yıldönümünde, Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz."

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR..

Ümre ziyareti nedeniyle Suudi Arabistan'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

"18 Mart, yokluklar içerisindeki Mehmetçiğin dünya tarihine şanla, şerefle yazdığı destanın tarihidir.  

Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan ve eşsiz zaferde gösterilen azim ve irade, Kurtuluş Savaşı yolundaki en büyük adımdır.

Çanakkale; milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almış aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale Zaferi bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü vesilesiyle başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum."

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, "Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna yazılan eşsiz bir destandır" dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  "Bugün eşsiz ve tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün, Türk milletinin tüm dünyaya, 'Çanakkale geçilmez' dediği günün adıdır. Yoksul bir milletin, her türlü imkansızlıklara rağmen yazdığı kahramanlık destanıdır Çanakkale. Bu zafer, tüm dünyanın dize getirildiği, Türk milletinin yenilmezliğinin taçlandırıldığı bir zaferdir. Dağların, taşların şehit kanlarıyla yoğrulduğu, şehitlerin bayraklaştığı bir zaferdir. Bu zafer, aynı vatan topraklarında yaşayanların tek vücut olup, birlikte şehit düştüğü, şehitlerin koyun koyuna yattığı bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın dediği gibi, yeni Türkiye’nin önsözüdür. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin yeniden şekillendiği ve bir milletin yineden dirilişinin tüm dünyaya gösterildiği gündür. Çanakkale, bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı, bağımsızlık uğruna şehitlerin bayraklaştığı yerdir. Kısacası Çanakkale Zaferi, cümlelerle ifade edilmeyecek kadar eşsiz ve bir o kadar da kahramanlık destanıdır. Türk milleti için zor bir imtihanın 100. yılını kutlarken, Allah bu zaferin kazanılmasında Türk milletinin göstermiş olduğu o inançtan, o ruhtan ve o birliktelikten bizi mahrum bırakmasın. Bu duygu ve düşünce ile Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de bayraklaşan şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

AKP İL BAŞKANI HAKAN KAHTALI..

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı.

İl Başkanı Kahtalı, her 18 Mart’ta olduğu gibi hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadıklarını, vatan sevgisi ve istiklal aşkı ile dolup taştıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin, Türk Milleti'nin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğini en büyük delili ve en şanlı nişanesi olduğunu dile getiren Kahtalı, Çanakkale zaferi bizim için artık bir sembol olmuş, yeni nesillere örnek bir mücadele şekli olmuştur.  Bundan sonra da Çanakkale zaferimize sahip çıkacak onlardan aldığımız ilham ve azimle milletimize hizmet edeceğiz’’ dedi. 

Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermediğini ve bunu bütün dünyaya gösterdiğini, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kabul etmediğini ifade eden Kahtalı, ‘’Çanakkale’de omuz omuza vatanlarını müdafaa ederken şehit düşenlerden aldığımız ilhamla, kardeşliğimizin pekişmesi için çalışıyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerine karşı tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arabı’yla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anarken hepsine Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

CHP MALATYA İL BAŞKANI ENVER KİRAZ..

CHP İl Başkanı Kiraz'ın mesajı şöyle:

"Bugün 18 Mart 1915 tarihimizin yüz akı olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan yurdumuzu, Cumhuriyetimizi bugün de aynı ruhla, aynı anlayışla korumak temel sorumluğumuzdur.

Sadece bizim tarihimizde değil dünya tarihine de altın harflerle Çanakkale geçilmez' diye yazdırdılar. Bu destan, mazlumun, zalim ve vatanseverin, işgalci ile yurt severin ve direnişçinin de sembolü oldu. Şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanan Çanakkale, bir ulusun kendi kaderini tayin etmesini de tarihi bir örnek olmuştur. 

Bağımsızlık aşkıyla cepheye koşanlar, en kötü şartlarda, en üst mücadeleyle Ulusal Kurtuluş Savaşının da işaretini verdiler. 

Bu temeli atarken kardeşçe yaşama ülküsünü, ulus olma bilincine dönüştürdüler. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizi ve gazilerimizin emaneti olan yurdumuzu, Cumhuriyetimizi bugün de aynı ruhla aynı anlayışla korumak hem temel sorumluğumuz hem de bu konudaki kararlılığımızın göstergesidir. 

Çanakkale Zaferi'nin ve şehitler gününün 100. yıl dönümünde Ulu Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

MHP İL BAŞKANI MEHMET ERDEM..

MHP İl Başkanı Erdem şu mesajı yayınladı:

"Çanakkale’de 1915 yılının 18 Mart’ında yaşananlar, İstiklal Marşımızın “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” dizelerindeki bağımsızlık ateşinin gerçek manada dosta da düşmana da gösterilmesi bakımından son derece önemlidir. Çanakkale’de dünyanın birçok yerinden gelen işgalci güçlerle girişilen haklı mücadele dönemi, sarsılmaz bir milli iradenin tüm hatlarıyla belirdiği dönemdir. Bunun yanı sıra, Çanakkale’nin çağdaş Türkiye’nin temelleri ve milli bilincimizin oluşmasındaki rolü de göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür.

Daha çocuk denecek yaştaki Türk askerinin cepheden dönmeyi düşünmeden savaşarak “Çanakkale geçilmez” sözünü hem Anafartalar’ın, Conkbayırı’nın, Gelibolu’nun her noktasına, hem düşmanın aklına, hem de dünya tarihine silinmesi imkansız bir şekilde yazmışlardır. İnancın sembolü olan Seyit Onbaşı ve binlerce isimsiz kahramanımız Anadolu’nun Türk vatanı olacağını, tüm dünyayı dize getirerek kanıtlamışlardır. 1915 yılında Çanakkale nasıl geçilmediyse, 2015 yılında da Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü bozmak adına yapılanlara Çanakkale yine geçit vermeyecek benzer şekilde, Malatya'da izin vermeyecek, Türkiye’nin 81 ili hep birlikte yaşananlara er geç gerekli cevabı verecektir. 

Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde, askeri dehası sayesinde Türk milletine Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca, vatan savunmasında canlarını çekinmeden ortaya koyan, böylece Allah katında en kutlu mekanlardan biri olan şehadet mertebesine erişen Türk askerlerinin ruhunun şad mekanının cennet olmasını Cenab-ı Hakk’tan dilerim."

ESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN..

Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, yayınladığı mesajda, "Milletimiz ve ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizi 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle bir kez daha rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Aziz şehitlerimizi anarken, aynı zamanda Çanakkale Zaferimizin 100. yılına da girmiş bulunuyoruz. Çanakkale Savaşları milletimizin özüne dönüşünün, dirilişinin bir başlangıç destanıdır. Bugün bize düşen;  Çanakkale’de Anadolu’nun her köşesinden gelerek, birlikte canlarını feda eden ve yan yana yatan aziz şehitlerimizin bırakmış olduğu bu mirasa millet ve ülke olarak birlik ve beraberlik içinde daha çok sahip çıkmaktır. Çanakkale’de destan yazan o ruha, o milli anlayışa bugün fazlasıyla ihtiyacımız vardır.

Bu vesileyle esnaf ve sanatkar camiası olarak şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz."dedi.

TSO BAŞKANI HASAN HÜSEYİN ERKOÇ..

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Çanakkale ruhu, bu topraklarda kader birliği yapan büyük bir milletin tarihe verdiği bağımsızlık sözüdür. Bu zafer milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğidir” dedi.​

Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz ve kahramanlarımız milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır. Malatya’dan Hakkâri’ye, Edirne’den Kars’a hemen her şehrimizden bu kutsal toprakları korumak için Çanakkale’ye giden ve burada omuz omuza veren aziz şehitlerimiz bu milletin duruşunu, asilliğini ve her şeyden önemlisi kardeşliğini kanlarıyla tüm dünyaya ispatlamışlardır. Bizlere düşen ise bu kardeşliği ilelebet sürdürmek olacaktır.

“Çanakkale Geçilmez” diyerek bu aziz milletin dik duruşunu tüm dünyaya canları pahasına gösteren aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz”

EĞİTİM İŞ İL BAŞKANI ZUHAL GÜLERYÜZ..

Eğitim-İş Malatya İl Başkanı Güleryüz'ün mesajı:

"Çanakkale’de, ulus olma bilincinin tohumları atılmış, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlanmıştır. 

Çanakkale savaşları, azmi, kararlılığı, ileri görüşlülüğü, üstün askeri dehası ile tarihin akışına yön verecek ve Türk Ulusunun yazgısını değiştirecek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de tarih sahnesine çıkarmıştır. Ulusumuz, Kurtuluş Savaşı’nda O’nun etrafında bütünleşerek ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı büyük bir zafere daha imza atmıştır.

Ancak son zamanlarda bu zaferin önemi göz ardı edilmekte, Mustafa Kemal’siz bir Çanakkale yaratılmak ve ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanı, hurafeler ön plana çıkarılarak, maneviyat vurgusu yapılarak, önemsizleştirilmek istenmektedir.

Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 100. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız