SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emsalsiz Zaferin Yıldönümü.."

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Malatya'da  coşkulu bir şekilde kutlandı. 
 
30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törende Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerince Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, anıt özel defterine günün anlam ve önemini belirten mesaj yazarak imzaladı.
 
Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, anıt özel defterine şunları söyledi:
 
"Ulu önder Atatürk, her sayfası şan ve şerefle dolu Türk tarihini dönem noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 89. yıldönümünü emanet bıraktığın Cumhuriyetin muhafızları olarak birkez daha heyecan ve gururla kutlamak için huzurlarınızdayız. 30 Ağustos Türk ulusunun hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez abidesidir. Veciz sözünüzle anlam kazanan bu gün şahlanan Türk ulusunun birlik ve beraberlik ruhu ile omuz omuza yürük yüreğe vererek düşmanı Anadolu'nun sinesinde boğduğu emsalsiz zaferin yıldönümüdür. Şanlı zafer Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temel taşı olmuş ve dünyada diğer esaret altındaki uluslara da örnek teşkil etmiştir. Aziz Atam, kahraman Türk Silahlı kuvvetlerinin mensupları olarak bu anlamlı günde, ilke ve devrimlerini rehberliğinde Cumhuriyetin temel niteliklerine yürekten bağlı, milletimizden alacağımız güçle, ülkemize ve ulusumuza yönelecek her türlü tehlikeye karşı mücadeleye aynı heyecan ve kararlılıkla devam edeceğimizi birkez daha ifade ediyor tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz." 
 
Törenden sonra Orduevi'nde tebrikler kabul edildi. 
 
30 Ağustos Zafer Bayramı için ikinci tören Sümerpark yanında yapıldı. Burada Vali Ulvi Saran, 2. Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tören aracı ile katılımcıların bayramını tebrik etti. Törene AKPMalatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın'da katıldı. Askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri katıldılar. Törende Türk silahlı Kuvvetleri adına konuşan Üsteğmen Bahadır Turşucu, "Türk Kurtuluş Savaşı, en zor koşullarda, her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun insanüstü gayreti ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir. Bu zafer Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. Ebedi başkomutanımız Atatürk ve arkadaşları tarafından her aşaması eşsiz bir deha ile planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış olan bu zafer, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren, Türk ordusunun gücünü, komutan ve askerlerinin yiğitlik ve cesaretini, halkının feragat ve fedakarlığını bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur" dedi. 
 
Kutlama geçiş töreni ile sona erdi. Tören esnasında askeri helikopterler ise kutlama alanı üzerinde gösteri uçuşu yaptılar. Malatya Belediyesi Mehteran Takımı da tören geçişinde yer aldı. 
 
DARENDE'DE..

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Darende ilçesinde de düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. 
 
Hükümet binası önünde yapılan törende, kurum ve kuruluşların çelenkleri Atatürk büstüne konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden törende bir konuşma yapan Jandarma Uzman Çavuş Habip Çevik, "30 Ağustos Türk milletinin hürriyet ve istiklalini kazandığı bir zafer günüdür. Şerefli bir hayat gerektiğinde vaz geçilmez değerler uğrunda canı feda etmeyi göze almakla yaşanır. Bunun için yüce dinimiz vatan savunmasından kaçmayı büyük günah saymıştır. Bundan dolayıdır ki inancı gereği şehitlik ve gazilik vazgeçilmez bir tutkudur, bir şerefdir" dedi. 
 
Törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Murat Çınar, Jandarma Bölük komutanı Üsteğmen Hacı Güneşli ile daire müdürleri, oda ve parti başkanları katıldılar.

 
ADD'DEN AÇIKLAMA..
Bu arada, Atatürkçü Düşünce Derneği genel yönetim kurulu üyesi ve Doğu- Güneydoğu Anadolu Sorumlusu Ali Ekber Tunçdemir de bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:
 
"Başkomutanımız Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız 30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır Türk ulusunun Emperyalizme  karşı başlattığı, Anadolu İsyanının doruk noktasıdır.    Bu yıl, direncin ve bağımsızlığa olan inancın yarattığı bu eşsiz zaferin 89. yılıdır ve 30 Ağustos her zamankinden daha güncel, daha yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu güncel ve yaşamsal önem 30 Ağustos’un anlamında gizlidir.
 
89 yıl önce emperyalizme karşı kazanılan Bedeli 13 bin şehit ve 35 bin gazi olan Türk Büyük Taarruzu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atılmasının başlangıcıdır. Bitti sanılan ve mirasının paylaşılmasına kalkışılan Türk Ulusunun yaşamaya hakkı ve yeteneği olduğu dünyaya kabul ettirilmiştir.
         
30 Ağustos 1922 bir bakıma Türkiye'nin kurtuluş ve kaderlerini kanları pahasına değiştirdikleri gündür. Büyük Taarruz, Türk Ulusu ve onun askerine top yekûn bir savaşta silah ve donanımdan önce inancın ve yurtseverliğin daha önemli olduğunu öğretmiştir. Türk Ulusunun kendine güven duygusunu yükseltmiş, ulusal güç ve yeteneğin yeniden canlanmasını sağlamıştır.
 
Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi Büyük Taarruz’un her muharebesi askerlik sanatı harikasıdır. Çünkü her muharebe iyi düşünülmüş,  planlanmış ve uygulanmıştır. Muharebeleri yöneten Subayların hepsi komutanlık kabiliyetlerini ve yiğitliklerini bu muharebelerde ispatlamışlardır. Büyük Taarruz Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlığının ölümsüz anıtıdır.
 
Mustafa Kemal Paşa ve Türk halkı, dünyanın en haklı savaşını kazandılar. Çünkü haklıydılar! Sonra savaşlarda şehit düşmeyenler de vakti saati geldi, öldüler. Bir, bilemediniz iki kuşak sonra onların neler çektikleri, neler yaptıkları ve bu topraklara neler verdikleri unutuldu, ya da unutturuldu.  30 Ağustos Zaferi’nin üzerinden 89 yıl geçti. Ve bu emperyalist işgalciler yine bölgemizde. Yine işgal için geliyorlar… Tıpkı 89 yıl önce olduğu gibi özgürlük ve demokrasi kavramlarını, kendi kirli emellerini gerçekleştirmek için kullanarak bu coğrafyanın insanlarını terör belasını ve bölücü terör örgütlerini kullanarak özerklik, federasyon söylentilerini dilendirerek köleleştirmeye vatanı ayrıştırmaya soyunuyorlar. Ortadoğu coğrafyası, hatta ülkemiz yeniden şekillendirilmek isteniyor. Yozlaşma, ayrışma umutsuzluktur.  Oysa çözüm, kurtuluştan sonra yaratılan Büyük Türk Devriminden vazgeçmeyi söz konusu etmeden, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce sistemine, onun uygulamalarına ve T.C. Anayasasının değiştirilemeyecek maddelerindeki temel hükümlere inanmaktır.
 
Tekrardan diyoruz ki, tarihimizde pek çok zafer ve fetihler vardır, ancak 30 Ağustos Zaferi, Anadolu’da Türk varlığını hedef alan her türlü düşmanın planlarını fiilen bozmuş, bugünlere gelen 75 milyonluk halkımızın özgür yaşamasına ve  varlığını sürdürmesine imkân tanımıştır.  Bugün  ittifakları da, imkânları da geniş  Türkiye düşmanı cephenin;  yeni Ali Kemalleri, Kurtuluş Savaşı’na, Cumhuriyetin Kuruluş ilkelerine, Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşı tüm şehitlerimize, akla gelmedik yakıştırma ve iddialarla saldırılarını artırmışlar, Türk Ulusu’nun bir kısmını da istismar ettikleri suni gündemlerle etki altına almaya başlamışlardır. Bugünkü bu çevrelerin; o günlerde işgal orduları için misafirimizdir, karşı koymayalım diyen, Vatanı savunan Kuva-yı Milliye’ciler için “Haindir, İdamları gerekir.”diye kararlar çıkaran Damat Feritlerden, o günlerdeki vatan haini İşbirlikçilerden  bir farkı yoktur.
 
 Bağımsızlık kazanılır ama durmaz, devam eder, devam etmelidir. Bağımsızlığı devam ettirmek için onu kazandığınız an ki gücü ve aynı inancı devam ettirmek gereklidir.
 
 Aziz şehit ve gazilerimizin kutsal anılarına ancak böyle hürmet edebileceğimizin, yaraşır olabileceğimizin ayırtındayız. Bağımsızlık, özgürlük, Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizin, Yüce Önderimizin hatıraları önünde bağlılık ve saygıyla eğiliyoruz. Atalarımız, ulusun-vatanın namusu için çoluk-çocuk demeden boşuna ölmediler, rahat uyusunlar.
 
Bu duygularla ulusumuzun ve Ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız