SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Acı Günlerden Biri.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:20
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sivas Katliamı anma törenlerine katıldı. 
 
2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” sırasında Madımak Oteli’nin yakılarak, 33 yazar, ozan, aydın ile 2 otel çalışanının hayatlarını kaybettiği Sivas Katliamı’nın  19. yıldönümünde  düzenlenen anma törenlerine binlerce kişi katıldı.Cumhuriyet Halk Partisi’nden çok sayıda Milletvekilinin hazır bulunduğu anma etkinliklerine , CHP Malatya örgütü tarafından da  4 otobüs katılım sağlandı.
 
Ağbaba yaptığı değerlendirmede, “Sivas Katliamının 19. yıldönümünde , Sivas’ta binlerce kişi ile birlikte anma etkinliklerine katılıyoruz. Sivas , insanlık tarihinin en unutulmaz , en acı günlerinden biridir. Katliamın ardından ,skandallarla dolu dava süreci, devletin bazı failleri yıllardır  yakalamaması , Can’ları yanan insanların yüreklerini bir kez daha yakmıştır. Ancak, zalimin yaktığı, devletin baktığı 2 Temmuz’u sadece acılarla ve üzüntülerle anmak yeterli değildir.. Sivas, bir daha yanmasın diye, insanlarımız nefrete kurban girmesin diye hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.
 
MALATYA’DAN YÜZLERCE KİŞİ KATILDI
Öte yandan Sivas Katliamını anma etkinliklerine CHP Malatya Örgütü’nden de yoğun katılım sağlandı. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar’ın da aralarında bulunduğu 4 otobüs ile Sivas’a giden Cumhuriyet Halk Partililer anma etkinliklerine katıldıktan sonra akşam saatlerinde Malatya’ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız