SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Acı Olay"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer ölen insanlara saygı duyuluyorsa, onların yakınlarına saygı duyuluyorsa, bu ülkenin insanlarına saygı duyuluyorsa, demokrasiye saygı duyuluyorsa, bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekir” dedi.

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden CHP'lilerin cenaze törenlerine katılmak üzere Malatya’ya gelen Kılıçdaroğlu, havaalanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, “Tüm düşüncelerimi gayet açık, net sayın Davutoğlu’na da aktardım. Cumhuriyet tarihinin en acı olayını yaşadık. Bu işin bir siyasi sorumlusunun olması lazım. ‘Önlemleri aldık.’ Nerede aldınız önlemleri? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış. Bu kadar dar düşünen bir kişinin Bakanlık koltuğunda oturması doğru değil. Dünya’nın her tarafında, bütün saygın ülkelerde, demokrasisi gelişmiş ülkelerde insana ve insan hayatın değer verilen bütün ülkelerde böyle bir olay olduğu takdirde, o işin siyasi sorumlusu görevini bırakır. Bizimde zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz, gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu doğru değil. ‘Üzülüyorum, önlem aldık, almaya çalışacağız.’ Bunların hiçbir yararı yok. Ortada bir gerçek var. Gencecik çocuklarımız, evlatlarımız, kızlarımız hayatlarını kaybettiler. Bunlar ne istiyorlardı? Barış istiyorlardı. Herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlardı. Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması, önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara saygı duyuluyorsa, onların yakınlarına saygı duyuluyorsa, bu ülkenin insanlarına saygı duyuluyorsa, demokrasiye saygı duyuluyorsa, bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekir” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ‘siyaseten hesap verileceğine inanıyor musunuz?’ sorusuna, “Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır." yanıtını verdi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız