SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Acil Sorun Sulak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahalleleri ve Bürücek Yaylası’nı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Bürücek Yaylası’nda bazı eksikliklerin olduğunu söyleyen Akın, “Yeşilyurt ilçemize bağlı Bürücek Yaylası yetiştiricilerimizin en çok kullandığı yerler arasında. Bürücek Yaylası’nda binlerce hayvan otlatılıyor. Ancak bazı sosyal ihtiyaçlar anlamında eksiklikler var. Çünkü hayvancılığın gelişimi için özellikle temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında bazı şeylerin yapılması gerekiyor. Tuvalet, yol, su, hayvan gölgeliği, tuzlak ve sulakların olması gerekiyor. Bunların bir an evvel yapılması lazım” dedi.

Projelerinin hayata geçirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için dilekçe topladıklarını ifade eden Başkan İhsan Akın, yaylaları kullanan yetiştiricilerden müracaat aldıklarını kaydetti. Akın, “Hayvancılığın devam edebilmesi için bir önce buraya hizmetlerin gelmesi gerekiyor. Yerel yöneticiler ve birlikler tarafından, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gereken bazı noktalar var. Yaylalarının sıkıntılarını yıllardır biliyoruz, bu sıkıntıların çözümü noktasında bazı sosyal projeler yaptık. İnşallah bir an önce destek bulur ve projeleri hayata geçirebiliriz. Farklı farklı sıkıntılar var ama en acili sulaklar noktasında. Bu sorunların ortadan kalması için kurum ve kuruluşlarla istişare halindeyiz” şeklinde konuştu.

Bürücek Yaylası yetiştiricilerinden Adem Baştürk, su konusunda çok mağdur olduklarını, kovayla su taşıdıklarını söyledi. Üçgöze Mahallesi sakinlerinden Abuzer Ercan ise tuvalet, yol, su, sulak, tuzlak ve gölgelik gibi sıkıntılarının olduğunu kaydetti.

Ziyaret esnasında birlik tarafından bastırılan, “Yüzde Elli İnşaat, Yüzde Seksen Koç Desteği” el broşürü de vatandaşlara dağıtıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız