SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Az 2 Büyük Merkez Olmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:26
'En Az 2 Büyük Merkez Olmalı'
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ''Büyükşehir yapısı kapsamında kentte en az 2 büyük merkez ilçe oluşmasını öneriyoruz'' dedi. 
     
Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehirlerin statüsü ve yasa taslağıyla ilgili Meclis'te çalışmalar yapıldığını ve Haziran ayında konunun gündeme gelmesinin beklendiğini söyledi. 
     
Söz konusu çalışmalar kapsamında Malatya'nın da ele alındığını anlatan Çakır, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün kentin Büyükşehir olması halinde buraya kaç belediye kurulacağıyla ilgili kendilerinden ve diğer kurumlardan görüş aldığını bildirdi. 
     
Belediye olarak Malatya'nın genel manada geliştirilmesi konusunda alternatifleri sunacaklarını dile getiren Çakır, ''Sonuç olarak bölgelerin, gelir ve güç katan değerlerin paylaştırılması, nüfus dengesinin yakalanması gerekiyor'' dedi. 
     
Merkez çevresindeki belediyelerin merkeze alınmasının da söz konusu olabileceğini ifade eden Çakır, ''Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri merkezle bütünleştirilebilir. Büyükşehir yapısı kapsamında kentte en az 2 büyük merkez ilçe oluşmasını öneriyoruz. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü de çok fazla belediye açılmasından yana değil. Karar yine kendilerinin. Biz önerilerimizi sunacağız'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız